1 €
=
7.53450HRK

Amaha awe Uganda

Šifra artikla: 7576.01
Barkod: 8
Isbn: Floral & wild

DRVENASTA I CVIJETNA

Intenzitet od
8
0,00
0,73
0,73
5,50 HRK
Ušteda: 0,00
Obavijesti me o sniženju
Kupuju se u pakiranju od 10 kapsula po cijeni od 7,30 EUR / 55,00 HRK.

Godinama su nadmorska visina i plodno tlo na planinama Rvenzori u Ugandi činile izuzetne preduvjete za uzgoj kave. Reviving Origins Amaha Awe Uganda izdvaja se kao bogat i čist espresso. Neukrotivog je karaktera i u sebi nosi i teško dostupne note sandalovine i elegantne cvjetne note.

Intenzitet
⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬜⬜⬜⬜
Gorčina
4 ⚫⚫⚫⚫⚪
Kiselost
⚫⚫⚪⚪⚪
Telo
⚫⚫⚫⚫⚪
Prženje
⚫⚫⚫⚫⚪
Aromatični profil
Intenzivna
Aromatične note
Voćne
Amaha awe Uganda

REVIVING ORIGINS je naš dugoročni program u kojem se udružujemo s poljoprivrednicima kako bismo obnovili regije kave.
Stoljećima su nadmorska visina i plodno tlo ugandskih planina Rwenzori bili izuzetni za uzgoj kave, ali donedavno je to bila umiruća praksa. Zajedno s našim partnerima 2018. godine započeli smo naš dugoročni program REVIVING ORIGINS, udružujući se s preko 2000 malih poljoprivrednika kako bismo povećali kvalitetu i prinos svoje kave. Zajedno radimo na razvoju dobrih poljoprivrednih praksi koje stoje iza punih žetvi izvrsne kave i vode do poboljšanja sredstava za život.
Još uvijek je teško dohvatiti note sandalovine UGANDA RWENZORI, ali svake godine donijet ćemo Vam još ove bogate i čiste Arabice s divljim i cvjetnim karakterom.

Porijeklo
Planine Rwenzori - mjesečeve planine - protežu se na 120 km duž zapadne Ugande. Ledenjaci i vrhovi prekriveni snijegom pružaju stabilne izvore vode koji nadopunjuju obilne kiše koje hrane plodno tlo. Visoko iznad granice od 1200 m raste rijetka, gotovo zaboravljena kava. Njihov jedinstveni terroir nadopunjuje sjena i hranjive tvari koje pružaju stabla banana, stvarajući istinsku zemlju snova Arabice. Međutim, godine zanemarivanja i izolacije bile su jasne u šalici. Tek trajnom pažnjom na jačanju ove zajednice kave napokon smo uspjeli ubrati njene rezultate. Dugoročni Nespresso REVIVING ORIGINS program započeo je 2018. godine kako bi pružio obuku za preko 2000 malih poljoprivrednika smještenih u regiji. Obuka iz agronomije i financija dala je snagu ovoj oživljavajućoj zajednici, a plaćanje bolje cijene za kavu znači da poljoprivrednici mogu ulagati u bolje prakse. Već možemo osjetiti razliku.

Prženje
Ova single origin kava pržena je uporabom tehnike odvojenog prženja: prvi dio je pržen do tamnog stupnja kako bi se poboljšalo tijelo, složenost i uravnotežile se divlje note koje proizlaze iz prirodnog (suhog) postupka. Drugi se dio laganije prži, postižući srednje taman stupanj koji nam omogućuje istraživanje nota tropskog voća, a da se pritom očuva zaokruženi osjećaj u ustima i općeniti intenzitet.

Aromatični profil
REVIVING ORIGINS Amaha Awe Uganda ističe se kao bogat i čist espresso. Divljeg je karaktera koji u sebi nosi i teško dostupne note sandalovine i elegantne cvjetnice.

Isprobajte sa mlijekom:
Isprobajte REVIVING ORIGINS Amaha Awe Ugande s mlijekom u receptu Latte Macchiato kako biste otkrili uravnoteženu i slatku šalicu, zaokružene teksture tijela, biskvitnih nota i ukusnih, ali diskretnih voćnih nota