Okus
Jedinstveni proces fermentacije u toplim izvorskim vodama donosi izuzetno izbalansiran i čist okus u šalici. Master Origin Costa Rica koja je puna, ali meka. Note slada i žitarica osjećaju se kristalno jasno u ovoj kavi.
Za MO Costa Rica preporučujemo Reverso. Dodajte malo mlijeka u šalicu prije ekstrakcije i pustite da je topla kava pretvori u kremastu mješavinu sa glatkom teksturom i notama prženih žitarica.
Najbolje poslužiti kao
Gran Lungo 150 ml
Kiselost
Gorčina
Prženje
Tekstura
Vertuo Master Origin
Prepoznatljive arome ovih novih kava nisu vezane samo za zemlje porijekla,
već i za specifične načine prerade kave, koje primjenjuju lokalni farmeri u ovim područjima.
Vertuo Master Origin
Costa Rica
Costa Rica
Mala količina zrna Arabike natopljen je toplom izvorskom vodom. Ovaj rijedak proces naglašava karakter sladnih i slatkih žitarica.
PODRIJETLO
Visoko u planinama Kostarike, samo mali izbor zrna Arabike je natopljen u toplim izvorskim vodama prašume. Termalne vode se spuštaju u mokri mlin – temperatura im pada tokom 12 sati sa 70˙C na 18˙C. Kako se voda hladi, kava upija vodu bogatu mineralima. Toplija voda ubrzava fermentaciju i otkriva najfinije karakteristike ove rijetke kave – uravnotežena i čista kao nijedna druga, sija u šalici kristalnom čistoćom. Nedostatak ove kave dovodi do ovog rijetkog procesa - nitko drugi to ne radi. Ističe sladno slatke žitarične note ove jedinstvene kave.
PRŽENJE
Odvajamo kavu jedinstvenog porijekla u dvije serije za podijeljeno prženje. Prvi dio se prži na srednjim temperaturama kako bi postigao srednje tamnu boju i razvio slatke i sladne note. Drugi dio se prži nešto intenzivnije da bi dobio tamniju boju i željeni intenzitet.
Sve naše Vertuo i Original kapsule sada su izrađene od najmanje 80% recikliranog aluminija.
Aluminij je najbolji materijal za zaštitu svježine i arome Vaše kave.
Nespresso kapsule se mogu reciklirati i istinski su reciklirane kroz naš program recikliranja.
Recikliranim Nespresso kapsulama daje se drugi oblik kreirajući nove artikle ili pripremu komposta.