ORIGINAL, KLASIČNO

ESPRESSO ISKUSTVO

 

 

ORIGINAL KAVE

ORIGINAL TEHNOLOGIJA
 

 

 

 

RAZNOVRSNI IZBOR KAVA

29 KAPSULA

Uživajte u svom autentičnom doživljaju kave. 29 kapsula kave dolazi u veličinama od tri šalice koje sadrže finu kavu, održivo potječu iz zemalja u kojima se uzgaja kava diljem svijeta.

 

Odaberite iz širokog raspona mješavina, svaka sa svojim individualnim karakterom i intenzitetom za pripremu manjih šalica Ristretta i Espressa, do većih Lungo, Americano i mliječnih receptura.

 

SAZNAJTE VIŠE O ORIGINAL KAVAMA

 

 

 

 

 

 

 

 

GUSTA KREMA

 

AUTENTIČNI KARAKTER KAVE

 

Prepustite se kremastoj i gustoj kremi Nespresso kave. Svaka kava prelivena je gustom kremom koja čuva specifične arome svake mješavine.

 

Jeste li znali da ne postoje dvije iste Original kapsule? Otkrijte koja je Vaša omiljena autentična kava.

 

SAZNAJTE VIŠE O ORIGINAL KAVAMA

 

Sa Original sustavom uživajte u nizu aroma i mješavina kave prelivenih gustom kremom,  koji će zadovoljiti Vaš ukus espressa.
Bilo da volite mali ili veliki, jaki ili bez kofeina,
pozdravite svoje autentično iskustvo espressa.

 

 SUSTAV ZA EKSTRAKCIJU PRITISKOM

 

JEDNOSTAVNA PRIPREMA

 

Preferirate malu ili veću šalicu kave? Možete imati najbolje od oba svijeta stvaranjem čistih i jednostavnih espresso iskustava uključujući Ristretto, Espresso, Lungo kave ili americano, cappuccino, latte ili ledene recepte.

 

Tajna leži u visokotlačnoj ekstrakciji od 19 bara koja oslobađa svježe arome i bogate mješavine okusa kave iz svake kapsule. Šalicu za šalicom. Jednim pritiskom gumba.

 

OTKRIJTE ORIGINAL APARATE

 

 

 

PO VAŠEM UKUSU

 

NIZ RECEPATA ZA KAVU

 

Sve Nespresso kave se lijepo stapaju s mlijekom. Čak i kave delikatnijeg i nijansiranijeg karaktera razvijaju iznenađujuće nove dimenzije u kombinaciji s mlijekom, pjenom ili vrhnjem. To stvara gotovo beskonačnu paletu varijacija okusa.  

Ovisno o tome koju kavu koristite, cappuccino ili latte macchiato mogu imati mnogo različitih ukusnih okusa.
 

 

 

 
ČESTO POSTAVLJENA PITANJA
Koja je razlika između Original i Vertuo kolekcija?

S Vertuo kolekcijom možete napraviti dužine od espressa do većih šalica
- od kratkog espressa, glatkog Gran Lunga, divnog Muga ili veće šalice Alta s glatkom i izdašnom pjenom. Iza kulisa, tehnologija koristi nježnu Centrifusion™ ekstrakciju, prepoznaje svaku kapsulu i prilagođava parametre u skladu s tim kako bi stvorila Vaš savršen stil kave. S Original kolekcijom također možete uživati u istom glatkom, autentičnom okusu Vaše kave
- od Ristretta, Espressa, Lunga, do americana i mliječnih recepata. Originalni aparati koriste visokotlačni sustav ekstrakcije od 19 bara za oslobađanje svježih aroma iz svake kapsule.

Pokušajte pripremiti razne recepte za kavu i mlijeko, Cappuccino ili Latte, te koristeći Aeroccino ili ugrađeni sustav s jednim pritiskom.

Mogu li reciklirati svoje kapsule?
Sve Nespresso kapsule izrađene su od aluminija i mogu se reciklirati. Donesite svoje iskorištene kapsule na jedno od naših sabirnih mjesta, ostavite ih u najbližem Nespresso butiku. Dodavanjem recikliranja kapsula u Vaš ritual ispijanja kave, Vaša kava neće biti samo dobrog okusa, već će biti i ugodnog osjećaja.
Što je u kapsuli?
Svaka kapsula sadrži visokokvalitetnu, posebno odabranu mljevenu kavu iz zemalja na kojima se uzgaja kava diljem svijeta. Počinjemo odabirom i branjem najkvalitetnijeg zrna. To je sve zahvaljujući našim partnerima. Surađujemo sa 70 000 poljoprivrednika koji su, kao i mi, predani uzgoju ovih rijetkih zrna. Odaberite između široke palete kapsula, od kojih svaka ima svoj prepoznatljiv karakter i aromu.
Zašto savršena kava nije nešto što se može prepustiti slučaju?
Ništa nije važnije od toga da svaki put uživate u istoj kavi visoke kvalitete. Od zrna do Vaše šalice, kvaliteta i održivost Vaše kave su u središtu onoga što jesmo. Naša predanost Vama je osigurati da možete uživati u kavi najviše moguće kvalitete, bez ikakvih prečaca. Radimo na našem AAA Sustainable Quality Programu s Rainforest Alliance od 2003. kako bismo bili sigurni da ćemo dobiti savršenu šalicu kave točno kako treba.
Koje Nespresso kapsule su dostupne?
Okus svake Nespresso kapsule je drugačiji. Jaka ili glatka, oštra ili kremasta, svijet je na Vašem dlanu.
Koliko je kofeina u Nespresso kapsulama?
Različite znanstvene studije pokazuju da unos od 300 do 400 mg kofeina iz svih izvora dnevno, za normalno zdravu odraslu populaciju, ne uzrokuje nikakve štetne učinke na zdravlje.
Izraženo u šalicama, to znači da 300-400 mg kofeina obično predstavlja 4-5 šalica Nespresso Original kave ili 2 do 5 šalica kave za Vertuo kave, što može varirati ovisno o mješavini.
Međutim, službene preporuke za trudnice i dojilje su sljedeće:
- smanjuju unos na 200-300 mg kofeina dnevno,
- ekvivalent 3 do 4 šalice Nespresso Original kave dnevno, 1 do 4 šalice za Vertuo kave.
Jesu li sve Nespresso kave dobre sa mlijekom?
Da naravno, ovisi o tome što tražite. Npr.: Kazaar i Dharkan su kave koje će sačuvati svoj prženi karakter za razliku od lakših kava poput Volluta na primjer koje se više razvijaju pod utjecajem mlijeka. Intenzivne kave mogu zadržati svoju prženu, zadimljenu i ugodnu gorčinu, čak i uz dodatak mlijeka u recepte. S druge strane, svjetlije kave će razviti note karamele/keksa kada se piju s mlijekom. Za slatke doživljaje možete realizirati kreativne recepte koje ćete pronaći na ultimativnim kreacijama kave.
Koja je razlika između zrna i trešnje kave?
Trešnja kave je plod na stablu kave, dok je zrno kave unutar trešnje kave koje će biti prženo i samljeveno koje će završiti u Vašoj šalici.
Koja je idealna priprema kave?
Kava je vrlo svestran napitak koji se može piti i pripremati na mnogo načina. Nespresso Vam nudi aparat i kavu kako biste svaki put dobili savršenu šalicu kave. Ovisno o mješavini koju odaberete, možete imati vrlo jaku talijansku poput espressa ili veću glatku kavu do kave s okusom čokolade.