Sustav ekstrakcije visokog tlaka Nespresso strojeva u kombinaciji sa svježinom i kvalitetom kave, prirodno proizvodi gustu, glatku kremu. Nakon pripreme, espresso se nastavlja razvijati. Najprije se javljaju cvjetni okusi, dok su drugi, uključivši teže, više pržene arome, sporiji. Krema je neophodna za oslobađanje i zaštitu ovih aroma. Neposredno nakon ekstrakcije, krema, koja se prirodno formira od tekuće kave i zraka, stimulira oslobađanje aroma iz šalice. Zatim, kada se smiri, uloga kreme se mijenja i ona formira "pokrivač" na kavi, sprječavajući nestanak hlapljive arome. Kvaliteta kreme daje važan prvi dojam Vašeg espressa i prirodno utječe na način na koji ga Vi doživljivate, tako što potiče Vaš apetit prije degustacije.
- Nespresso Hrvatska
- Rječnik
- Krema
Trenutno nema komentara
Slični članci
03.
Sep.
2018.
Rječnik
Kiselost je temeljni okus, koji detektira osjetilo okusa na jeziku. Poput soka od limuna, stvara živopisan osjećaj na stranama jezika. Kiselost daje kavi kre...
03.
Sep.
2018.
Rječnik
U talijanskim barovima, ovo je ime dano osobi koja je obučena za pravljenje espressa, a koja je također zadužena za sve recepte na bazi kave: cappuccino, lat...