Poštovani, zbog povećanog obujma posla sukladno nadolazećim blagdanima dostave mogu kasniti. Hvala na strpljenju i razumijevanju.


Sa voćnom notom i nagovještajem badema
- NSZ
Gusti, baršunasti karakter World Explorations Istanbul Espresso je moderno odavanje počasti drevnoj tradicionalnoj turskoj metodi pripreme kave u divnoj mesinganoj ili bakrenoj posudi za kavu sa dugom ručkom koja se zove džezva i ibrik. Okuse najstarije tradicije kuhanja kave oslikavaju zrna indijske Robuste. Arabike iz Etiopije pričaju priču o tome kako je kava prvi put krenula i otputovala iz Afrike. Ove kave se spajaju kako bi donijele složen profil – gorčine i kiselosti, divljeg voća i prženih nota.
Ova intenzivna kava ostavlja samo jednu stvar za poželjeti - njeno kombiniranje sa slatkim okusom turskog ratluka.



Kompleksni izbalansirani espreso pun divljih, gorkih, prženih i voćnih nota, sa primjesama svježine i slatkoće badema.Kozmopolitska mješavina Arabike i Robuste koja donosi note divljeg voća i začina uz delikatan nagovještaj badema. World Explorations Istanbul Espresso Vas vraća u prošlost u kafiće u tom dijelu svijeta. Ova intenzivna mješavina pršti odvažnošću, divljim notama zrelog voća i delikatnim aromama badema. Gusta i baršunasta u znak poštovanja prema tradiciji turske kave, njena etiopska Arabika i indijska Robusta podsjećaju na ovaj grad na raskrižju drevnih trgovačkih puteva kave.
Uživajte u njemu kao lokalno stanovništvo: Uz čašu vode i komadiće ratluka.
PROCES PRŽENJA
Klasično podijeljeno prženje je srednjeg intenziteta i trajanja. Dijelovi su razdvojeni na Arabike i Robuste za preciznije prženje.
OPIS SA MLIJEKOM
U recepturi Latte Machiatto, Istanbul je iznenađujuće aromatičan, sa notama egzotičnog voća i džema. Također je slatka i nježna kava, sa sekundarnom aromom žitarica.
SENZORNI PROFIL
Ova gusta i baršunasta mješavina donosi egzotične začinske i voćne note, sa primjesama badema.
RIJEČ EKSPERTA
„Njegova tajna leži u miješanju zrna dviju vrsta i dva porijekla, etiopske Arabike i indijske Robuste, što ga čini idealnim slatkim, ali smjelim espresom za Vašu pauzu za kavu."
Porijeklo: Indija – Etiopija - Ostale
Vrste: Arabika - Robusta