Pravna osnova
03.09.2018.

Obavijest o privatnosti

OPSEG OVE OBAVIJESTI

Posljednji put ažurirano 21.08.2020.

SF1 coffee doo upravlja Nespresso Professional web stranicom za Hrvatsku

Molimo Vas pozorno pročitajte ovu obavijest o privatnosti (“Obavijest”) kako bi razumjeli naše smjernice i procedure u svezi s Vašim Osobnim podacima i kako ćemo ih tretirati.

U ovoj Obavijesti je objašnjeno kako Nespresso naveden u odjeljku kontrolora i kontakata (Odjeljak 11) (“Nespresso”, “Mi”, Nas”) prikuplja, koristi i objelodanjuje Vaše Osobne podatke. U njemu je također navedeno kako možete pristupiti i ažurirati svoje Osobne podatke i napraviti određene izbore glede načina uporabe Vaših Osobnih podataka.

Ova obavijest obuhvaća naše aktivnosti na prikupljanju podataka na mreži i izvan mreže, uključivši Osobne podatke koje prikupljamo putem raznih naših kanala, kao što su web stranice, aplikacije, društvene mreže trećih strana, centri za odnose s kupcima, butici, prodajna mjesta i događaji. Imajte na umu da mi kombiniramo Osobne podatke koje prikupimo putem jedne metode (npr. Nespresso web stranice) s Osobnim podacima koje prikupimo na drugi način (npr.Nespresso događaja izvan mreže). Kao dio ovoga, mi kombiniramo Osobne podatke koji su prvobitno prikupljeni od strane različitih Nespresso entiteta. Pogledajte Odjeljak 8 za više informacija o tome kako da se usprotivite ovome.

Ako nam ne dostavite nužne Osobne podatke (mi ćemo vam naznačiti kada se to dogodi, primjerice, time što ćemo naglasiti ove informacije u našim obrascima za registraciju), možda nećemo vam moći osiguratinašu robu i/ili pružiti naše usluge. Ova Obavijest može se mijenjati s vremena na vrijeme (pogledajte Odjeljak 10).

Ova Obavijest pruža važne informacije u sljedećim oblastima:

 1. IZVORI OSOBNIH PODATAKA
 2. OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO O VAMA I NAČIN NA KOJI IH PRIKUPLJAMO
 3. KOLAČIĆI/SLIČNE TEHNOLOGIJE, DATOTEKE DNEVNIKA I WEB SVJETIONICI
 4. UPORABA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
 5. OBJELODANJIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
 6. ZADRŽAVANJE OSOBNIH PODATAKA
 7. SKLADIŠTENJE I/ILI PRIJENOS VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
 8. PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA
 9. VAŠI IZBORI U VEZI S KORIŠTENJEM I OBJELODANJIVANJEM VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
 10. IZMJENE NAŠE OBAVIJESTI
 11. RUKOVATELJI PODATCIMA I KONTAKT
 1. IZVORI OSOBNIH PODATAKA

Ova obavijest odnosi se na Osobne podatke koje mi prikupljamo od vas ili o Vama, putem dole opisanih metoda (pogledajte Odjeljak 2), iz sljedećih izvora:

www.Nespresso.hr web stranice. Web stranice usmjerene ka potrošačima, kojima upravlja Nespresso ili kojima se upravlja u ime istog, uključujući stranice kojima upravljamo pod našim vlastitim domenama/URL-ovima i mini stranice koje vodimo na društvenim mrežama trećih strana, poput Facebook-a (“Web stranice”).

Nespresso mobilne stranice. Mobilne stranice usmjerene ka potrošačima, kojima upravlja Nespresso ili kojima se upravlja u ime istog.

E-pošta, tekstualne i druge elektroničke poruke. Elektronička komunikacija između Vas i Nespressa.

Nespresso CRC. Pozivi prema našim Centrima za odnose s kupcima (“CRC”).

Nespressobutici. Prodavaonice kojima upravlja Nespresso.

Obrasci za registraciju izvan mreže. Tiskani obrasci za registraciju i slični obrasci koje prikupljamo npr. putem pošte, demo-snimaka u prodavaonici, natjecanja i drugih promocija ili događaja.

Prodajna mjesta.  Demonstratori prisutni u fizičkim prodavaonicama trećih strana kako bi vam pomogli prilikom registriranja Vašega stroja i naručivanja kave.

Podaci iz drugih izvora. Društvene mreže trećih strana (npr. Facebook, Google) ili istraživači tržišta (ako se povratne informacije ne pribavljaju anonimno).

 

2. OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO O VAMA I NAČIN NA KOJI IH PRIKUPLJAMO

Ovisno od Vaše interakcije s Nespressom (na mreži, izvan mreže, putem telefona itd.), prikupljamo različite vrste informacija od Vas, kako je opisano u nastavku.

Osobne informacije za kontakt. Ovo obuhvaća sve informacije koje nam dostavite, a koje nam omogućuju da Vas kontaktiramo, poput Vašeg imena, poštanske adrese, adrese e-pošte, podataka s društvenih mreža ili broja telefona.

Informacije za logiranje/prijavu na nalogSve informacije koje su nužne kako bismo vam omogućili pristup Vašem nalogu. Primjeri uključuju Vaš ID za logiranje/adresu e-pošte, pseudonim, zaporku u nepovratnom obliku i/ili sigurnosno pitanje i odgovor.

Demografske informacije i interesiranjaSve informacije koje opisuju Vaše demografske značajke ili ponašanje. Primjeri uključuju datum rođenja, starost ili uzrast, spol, geografsku lokaciju (npr. poštanski broj), omiljene proizvode, hobije i interesiranja, kao i informacije o domaćinstvu ili načinu života.

Tehničke informacije o računalu/mobilnom uređajuSve informacije o računalnom sustavu ili drugom tehnološkom uređaju kojeg koristite za pristup nekoj od naših web stranica ili aplikacija, kao što je adresa Internet protokola (IP) koja se koristi za povezivanje Vašeg računala ili uređaja na Internet, tip operativnog sustava, kao i vrsta i inačica pregledatelja. Ako pristupite Nespresso web stranici ili aplikaciji putem mobilnog uređaja poput pametnog telefona, prikupljene informacije će, tamo gdje je to dopušteno, obuhvaćati i jedinstveni ID Vašeg uređaja, ID za oglašavanje, geografsku lokaciju i druge slične podatke mobilnog uređaja.

Informacije o korištenju web stranica/komunikacijiDok se krećete kroz, i obavljate interakciju s našim web stranicama ili biltenima, mi koristimo tehnologije za automatsko prikupljanje podataka kako bismo prikupili određene informacije o Vašim aktivnostima. Ovo uključuje informacije poput veza na koje ste kliknuli, koje stranice ili sadržaj pregledate i koliko dugo, kao i druge slične informacije i statističke podatke o Vašim interakcijama, poput vremena odgovora sadržaja, pogrešaka u preuzimanjima i dužine posjeta određenim stranicama. Ove informacije se snimaju pomoću automatiziranih tehnologija kao što su kolačići (kolačići pregledatelja, fleš kolačići) i web svjetionika, a također se prikupljaju i pomoću praćenja putem trećih strana. Imate se pravo usprotiviti korištenju takvih tehnologija, a za više detalja pogledajte Odjeljak 3.

Istraživanje tržišta i povratne informacije od potrošača. Ovo obuhvaća informacije koje ste dobrovoljno podijelili s nama, a koje se tiču Vašeg iskustva prilikom korištenja naših proizvoda i usluga.

Sadržaj generiran od strane potrošača. Ovo se odnosi na bilo koji sadržaj koji kreirate a zatim podijelite s nama na društvenim mrežama trećih strana ili ga postavite na neku od naših web stranica ili aplikacija, uključivši i uporabu aplikacija za društvene mreže trećih strana, poput Facebook-a. Primjeri uključuju fotografije, video zapise, osobne priče ili druge slične medije ili sadržaj. Gdje je to dopušteno, mi prikupljamo i objavljujemo sadržaj generiran od strane potrošača u vezi s različitim aktivnostima, uključivši natjecanja i druge promocije, dijelove web stranice predviđene za zajednice, angažiranje potrošača i umrežavanje putem društvenih mreža trećih strana.

Informacije o društvenim mrežama trećih strana. Ovo se odnosi na sve informacije koje javno podijelite na društvenoj mreži treće strane ili informacije koje su dio Vašeg profila na društvenoj mreži treće strane (kao što je Facebook) i za koje dopustite društvenoj mreži treće strane da podjeli s nama. Primjeri obuhvaćaju osnovne informacije o Vašem nalogu (npr. ime, adresa e-pošte, spol, datum rođenja, grad u kome trenutno živite, profilna slika, korisnički ID, spisak prijatelja itd.) i sve dodatne informacije ili aktivnosti za koje ste dopustili društvenoj mreži treće strane da podjeli. Informacije o Vašem profilu na društvenoj mreži treće strane (ili dijelove istih) dobivamo svaki put kada preuzimate sadržaj ili vršite interakciju s Nespresso web aplikacijom na društvenoj mreži treće strane poput Facebook-a, svaki put kada koristite funkciju društvene mreže koja je integrirana s Nespresso stranicom (poput Facebook Connect) ili svaki put kada vršite interakciju s nama putem društvene mreže treće strane. Da biste saznali više o tome kako Nespresso pribavlja Vaše informacije s društvene mreže treće strane, ili kako biste odlučili ne podijeliti takve informacije s društvenih mreža, molimo posjetite web stranicu relevantne društvene mreže treće strane.

Informacije o plaćanju i financijske informacijeSve informacije koje su nam potrebne kako bismo izvršili narudžbu, ili koje koristite za obavljanje kupnje, poput podataka s debitne ili kreditne kartice (ime vlasnika kartice, broj kartice, datum isteka itd.) ili drugih oblika plaćanja (ako su isti dostupni). U svakom slučaju, mi ili naši provajderi za obradu plaćanja rukujemo informacijama o plaćanju i financijskim informacijama na način sukladan važećim zakonima, propisima i sigurnosnim standardima poput PCI DSS.

Pozivi ka CRC (Customer Relationship Center). Komunikacija sa CRC će se snimati i preslušavati sukladno važećim zakonima, za lokalne operativne potrebe (npr. za potrebe poboljšanja kvalitete ili potrebe obuke). Podaci s platne kartice se ne snimaju. Kada je to zahtijevano zakonom, bit ćete obaviješteni o takvom snimanju na početku Vašeg poziva.

3. KOLAČIĆI/SLIČNE TEHNOLOGIJE, DATOTEKE DNEVNIKA I WEB SVJETIONICI

Kolačići/slične tehnologije. Molimo pogledajte naše Obavijesti o kolačićima kako biste saznali na koji način možete upravljati podešavanjima kolačića, kao i za detaljne informacije o kolačićima koje koristimo i o svrsi za koju je koristimo.

Datoteke dnevnika. Mi prikupljamo informacije u obliku datoteka dnevnika koje bilježe aktivnosti web stranice i prikupljaju statističke podatke o Vašim navikama prilikom pregledavanja. Ovi unosi se generiraju automatski i pomažu nam ispraviti pogreške, poboljšati performanse i održavati sigurnost naših web stranica.

Web svjetionici. Web svjetionici (također poznati i kao „web bugovi“) su mali nizovi kôda koji isporučuju grafički prikaz na web stranici ili u e-pošti za potrebe prijenosa podataka nazad k nama. Informacije prikupljene putem web svjetionika obuhvaćat će informacije poput IP adrese, kao i informacije o tome kako odgovarate na kampanju e-pošte (npr. u koje vrijeme je e-pošta otvorena, na koje veze u e-pošti ste kliknuli itd.). Mi ćemo koristiti web svjetionike na našim web stranicama ili ih uključiti u e-poštu koju vam šaljemo. Mi koristimo informacije iz web svjetionika za različite svrhe, uključivši, ali ne ograničavajući se na izvještavanje o prometu na stranici, broju jedinstvenih posjetitelja, oglašavanju, reviziji i izvještavanju o e-pošti, kao i personaliziranju.

4. UPORABA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

U narednim odjeljcima opisane su razne svrhe za koje prikupljamo i koristimo Vaše Osobne podatke, kao i različite vrste Osobnih podataka koji se prikupljaju za svaku svrhu. Imajte na umu da nisu sve navedene uporabe relevantne za svaku osobu.

Za što koristimo Vaše Osobne podatke

Korisnički servis. Mi koristimo Vaše Osobne podatke za potrebe korisničkog servisa, uključivši i odgovore na Vaše upite. Ovo obično zahtjeva korištenje određenih osobnih informacija za kontakt i informacija u svezi s razlogom Vašeg upita (npr. status narudžbe, tehnički problem, pitanje/pritužba u svezi s proizvodom, općenito pitanje itd.).

Naši razlozi

 • Ispunjavanje ugovornih obveza
 • Zakonske obveze
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Poboljšanje i razvitak novih proizvoda i usluga
 • Povećanje efikasnosti

Natjecanja, marketinške i druge promocije. Uz Vašu suglasnost (gdje je to potrebno), mi koristimo Vaše Osobne podatke kako bismo vam pružili informacije o robi ili uslugama (npr. marketinška komunikacija, kampanje ili promocije). Ovo se može uraditi putem e-pošte, oglasa, SMS poruka, telefonskih poziva ili pisama, u mjeri u kojoj je to dopušteno važećim zakonima. Neke od naših kampanja i promocija odvijaju se na web stranicama trećih strana i/ili društvenim mrežama. Ova uporaba Vaših Osobnih podataka je dragovoljna, što znači da se možete usprotiviti (ili povući Vašu suglasnost u određenim zemljama) obradi Vaših Osobnih podataka u te svrhe. Za detaljne informacije o tome kako promijeniti Vaše preference u svezi s marketinškom komunikacijom, pogledajte Odjeljke 8 i 9 u nastavku. Za više informacija o našim natjecanjima i drugim promocijama, molimo pogledajte zvanična pravila ili detalje objavljene u svezi sa svakim natjecanjem/promocijom.

Naši razlozi

 • Uz Vašu suglasnost (gdje je to potrebno)
 • Ispunjavanje ugovornih obveza
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Određivanje koji od naših proizvoda i usluga bi vas mogli zainteresirati i obavještavanje vas o njima
 • Definiranje tipova kupaca za nove proizvode ili usluge

Društvene mreže trećih strana: Mi koristimo Vaše osobne podatke kada vršite interakciju s funkcijama društvenih mreža trećih strana, poput funkcija „Sviđa mi se“, kako bismo vam prikazali oglase i povezali se s Vama na društvenim mrežama trećih strana. Više o tome kako ove funkcije rade, podacima s Vašeg profila koje preuzimamo, kao i o tome kako sve to možete odbiti, pregledavanjem obavijesti o privatnosti na relevantnim društvenim mrežama trećih strana.

Naši razlozi

 • Uz Vašu suglasnost (gdje je to potrebno)
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Određivanje koji od naših proizvoda i usluga bi Vas mogli zainteresirati i obavještavanje Vas o njima
 • Definiranje tipova kupaca za nove proizvode ili usluge

Personalizacija (izvan mreže i na mreži). Uz Vašu suglasnost (gdje je to potrebno), mi koristimo Vaše Osobne podatke (i) za analizu Vaših želja i navika, (ii) kako bi predvidjeli Vaše potrebe temeljem naše analize Vašeg profila, (iii) kako bi poboljšali i personalizirali Vaše iskustvo na našim web stranicama i aplikacijama; (iv) kako bi osigurali da je sadržaj s naših web stranica/aplikacija optimiziran za vas i Vaše računalo ili uređaj; (v) da vam osiguramo ciljano oglašavanje i sadržaj, i (vi) kako bi Vam omogućili sudjelovanje u interaktivnim funkcijama, kada odlučite to učiniti. Primjerice, mi pamtimo Vaš ID za logiranje/adresu e-pošte ili pseudonim tako da se možete brzo ulogirati sljedeći put kada posjetite našu stranicu ili lako pregledati artikle koje ste ranije stavili u Vašu košaricu za kupnju. Temeljem ove vrste informacija, i uz Vašu suglasnost (gdje je to potrebno), također vam prikazujemo specifičan Nespresso sadržaj ili promocije koje su prilagođene Vašim interesima. Uporaba Vaših Osobnih podataka je dragovoljna, što znači da se možete usprotiviti obradi Vaših Osobnih podataka u ovu svrhu. Za detalje informacije o tome kako ovo možete onemogućiti pogledajte Odjeljak 8 u nastavku.

Naši razlozi

 • Uz Vašu suglasnost (gdje je to potrebno)
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Određivanje koji od naših proizvoda i usluga bi Vas mogli zainteresirati i obavještavanje Vas o njima
 • Definiranje tipova kupaca za nove proizvode ili usluge

Izvršavanje narudžbe. Mi koristimo Vaše Osobne podatke kako bismo obradili i poslali Vaše narudžbe, obavijestili vas o statusu Vaših narudžbi, ispravili adrese i izvršili provjeru identiteta i druge aktivnosti u cilju otkrivanja prevara. Ovo podrazumijeva korištenje određenih Osobnih podataka i informacija o plaćanju.

Naši razlozi

 • Ispunjavanje ugovornih obveza
 • Uz Vašu suglasnost (gdje je to potrebno)
 • Zakonske obveze
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Poboljšanje i razvitak novih proizvoda i usluga
 • Povećanje efikasnosti
 • Zaštita naše imovine i osoblja

Druge opće namjene (npr. interno ili tržišno istraživanje, analitika, sigurnost). Sukladno važećim zakonima, mi koristimo Vaše Osobne podatke u druge opće poslovne svrhe, poput provođenja internog ili tržišnog istraživanja i mjerenja efikasnosti reklamnih kampanja. Ako imate naloge Člana Kluba, zadržavamo pravo spojiti te naloge u jedan nalog. Mi također koristimo Vaše Osobne podatke kako bismo se osigurali od rizika.

Naši razlozi

 • Ispunjavanje ugovornih obveza
 • Uz Vašu suglasnost (gdje je to potrebno)
 • Zakonske obveze
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Poboljšanje i razvitak novih proizvoda i usluga
 • Povećanje efikasnosti
 • Zaštita naše imovine i osoblja

Pravni razlozi ili spajanje/akvizicija. U slučaju da Nespresso ili njegova imovina budu preuzeti ili spojeni s drugom tvrtkom, uključujući i putem stečajnog postupka, mi ćemo podijeliti Vaše Osobne podatke s bilo kojim od naših pravnih sljednika. Mi ćemo također objelodaniti Vaše Osobne podatke trećim stranama (i) kada to zahtjeva važeći zakon; (ii) kao odgovor na sudske postupke; (iii) kao odgovor na zahtjev od nadležne agencije za provođenje zakona; (iv) kako bismo zaštitili naša prava, privatnost, sigurnost ili imovinu ili javnost; ili (v) kako bismo ispunili uvjete bilo kojeg sporazuma ili uvjete naše web stranice.

Naši razlozi

 • Zakonske obveze
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Ispunjavanje zakonskih obveza
 • Zaštita naše imovine i osoblja

 

5. OBJELODANJIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Pored Nespresso/Nestlé entiteta i SF1 coffee doo ili ad-hoc partnera u zemlji (koji su zaduženi za operacije Nespressa) spomenutih u odjeljku rukovalaca podataka i kontakta (pogledati Odjeljak 11), mi dijelimo Vaše Osobne podatke sa sljedećim vrstama organizacija trećih strana:

Pružatelji usluga. Ovo su vanjska trgovačka društva koja nam pružaju pomoć u vođenju našeg poslovanja (npr. obrada narudžbi, izvršenje narudžbi, obrada plaćanja, otkrivanje prijevara i provjera identiteta, vođenje web stranice, trgovačka društva za istraživanje tržišta, usluge podrške, promocije, razvitak web stranica, analiza podataka, CRC, itd.). Pružatelji usluga i njihovo izabrano osoblje imaju dozvolu pristupiti i koristiti Vaše Osobne podatke u naše ime isključivo za određene zadaće za koje smo tražili od njih da ih izvrše, prema našim uputama, gdje su isti dužni održavati Vaše Osobne podatke povjerljivim i sigurnim. Kada to zahtjeva važeći zakon, možete dobiti spisak pružatelja usluga koji obrađuju Vaše Osobne podatke (pogledajte Odjeljak 11 kako biste nas kontaktirali).

Agencije za izvještavanje o kreditima/naplati dugova. U mjeri u kojoj je to dopušteno važećim zakonom, agencije za izvještavanje o kreditima i naplati dugova su vanjska trgovačka društva koje nam pomažu u provjeri Vaše kreditne sposobnosti (naročito za narudžbe s fakturama) ili u naplati neplaćenih faktura.

Trgovačka društva treće strane koje koriste Osobne podatke za vlastite marketinške svrhe. Osim u situacijama kada ste dali svoju suglasnost, mi nećemo licencirati niti prodavati Vaše Osobne podatke trgovačkim društvima trećim stranama za njihove vlastite marketinške svrhe. Njihov identitet će biti otkriven u trenutku traženja Vaše suglasnosti.

Primatelji treće strane koji koriste Osobne podatke iz pravnih razloga ili zbog spajanja/akvizicije. Mi ćemo objelodaniti Vaše Osobne podatke trećim stranama iz pravnih razloga ili u kontekstu akvizicije ili spajanja (za detalje pogledajte Odjeljak 4).

6. ZADRŽAVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Sukladno važećim zakonima, koristit ćemo Vaše Osobne podatke koliko god je to potrebno kako bismo ispunili svrhe za koje su Vaši Osobni podaci prikupljeni (kako je opisano u Odjeljku 4 iznad) ili kako bismo ispunili važeće zakonske zahtjeve.

Osobni podaci koji služe za pružanje personaliziranog iskustva (za detaljne informacije pogledajte Odjeljak 4 iznad) čuvat će se u trajanju dozvoljenom važećim zakonima.

7. OBJELODANJIVANJE, SKLADIŠTENJE I/ILI PRIJENOS VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Mi koristimo razne opravdane mjere (opisane u nastavku) kako bi Vaši Osobni podaci ostali povjerljivi i sigurni. Međutim, imajte na umu da se ove zaštite ne odnose na informacije koje odaberete dijeliti u javnosti, poput društvenih mreža trećih osoba.

Osobe koje mogu pristupiti Vašim Osobnim podacima.Vaši Osobni podaci bit će obrađeni od strane našeg ovlaštenog osoblja ili agenata, temeljem potrebe za poznavanjem istih, a ovisno o specifičnim namjenama za koje su Vaši Osobni podaci prikupljeni (npr. naše osoblje zaduženo za brigu o kupcima imat će pristup Vašoj korisničkoj evidenciji).

Mjere koje se poduzimaju u radnim okružjima. Mi čuvamo Vaše Osobne podatke u radnim okružjima koja koriste razumne sigurnosne mjere kako bi spriječile neovlašteni pristup. Mi također poštujemo razumne standarde glede zaštite Osobnih podataka. Prijenos informacija preko Interneta, nažalost, nije potpuno siguran, i iako ćemo uložiti maksimalne napore kako bismo zaštitili Vaše Osobne podatke, ne možemo garantirati sigurnost podataka prilikom prijenosa putem naših web stranica/aplikacija.

Mjere koje očekujemo da ćete poduzetiVažno je da i Vi odigrate ulogu u održavanju Vaših Osobnih podataka sigurnim. Prilikom prijave za nalog na mreži, obvezno odaberite zaporku naloga koju bi drugi teško pogodili i nikada ne otkrivajte svoju zaporku nekom drugom. Vi ste odgovorni za čuvanje ove zaporke povjerljivom, kao i za bilo kakvu uporabu Vašeg naloga. Ukoliko koristite dijeljeno ili javno računalo, nikada nemojte odabrati da računalo sačuva Vaš ID za logiranje/adresu e-pošte ili zaporku, i ne zaboravite da se odjavite sa svog naloga svaki put kada napustite računalo. Poželjno je također da koristite sve postavke privatnosti ili kontrole koje smo vam omogućili na našoj web stranici/aplikaciji.

Prijenos Vaših Osobnih podataka. Skladištenje i obrada Vaših Osobnih podataka kao što je opisano u tekstu iznad zahtijevaju da se Vaši Osobni podaci na kraju prenose i/ili skladište na odredištu izvan zemlje Vašeg prebivališta, i to u Švicarskoj i Luksemburgu. Mi ćemo također prenositi Vaše Osobne podatke u zemlje izvan Europskog ekonomskog prostora („EEA“) (npr. kod drugih Nespresso/Nestlé entiteta ili ad-hoc partnera u zemlji, uključivši zemlje koje imaju različite standarde zaštite podataka u odnosu na one koji se primjenjuju u EEA. Mi (i) smo uspostavili standardne ugovorne klauzule odobrene od strane Europske komisije kako bi zaštitili Vaše Osobne podatke (i Vi imate pravo od nas zatražiti kopiju ovih klauzula tako što ćete nas kontaktirati na dole navedeni način) i/ili (ii) ćemo se osloniti na Vašu suglasnost (gdje je to dozvoljeno zakonom).

8. PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA

Pristup Osobnim podacima. Gdje je to predviđeno zakonom, Vi, kao i Vaši nasljednici, predstavnici i/ili punomoćnici, imate pravo pristupa, pregledavanja i traženja fizičke ili elektroničke kopije informacija koje se čuvaju o Vama. Vi također imate pravo zatražiti informacije na izvoru Vaših Osobnih podataka.

Ova prava možete ostvariti tako što ćete nam poslati e-mail na cro.dataprivacy@sf1coffee.com ili pisati nam na SF1 coffee doo, Zadarska ulica 80, Zagreb, Hrvatska, uz prilaganje kopije Vašeg identifikacijskog dokumenta ili ekvivalentnih podataka (ako to zatražimo od Vas i ako je to dozvoljeno zakonom). Ukoliko zahtjev podnosi neka druga osoba u Vaše ime, bez dostavljanja dokaza da je zahtjev zakonito sačinjen u Vaše ime, takav zahtjev će biti odbijen.

Imajte na umu da će sve informacije za identifikaciju koje su nam dostavljene biti obrađivane isključivo sukladno važećim zakonom, kao i u mjeri dopuštenoj istim.

Dodatna prava (npr. izmjena, brisanje Osobnih podataka). Ako je to predviđeno zakonom, Vi, kao i Vaši nasljednici, predstavnici i/ili punomoćnici možete (i) zahtijevati brisanje, prenosivost, ispravak ili reviziju Vaših Osobnih podataka; (ii) usprotiviti se obradi podataka; (iii) ograničiti uporabu i objelodanjivanje Vaših Osobnih podataka; i (iv) povući suglasnost za bilo koju od naših aktivnosti obrade podataka.

Imajte na umu da, pod određenim okolnostima, nećemo moći obrisati Vaše Osobne podatke bez istodobnog brisanja Vašeg korisničkog naloga. Možda ćemo morati zadržati neke od Vaših Osobnih podataka nakon što zatražite brisanje, kako bismo ispunili naše pravne ili ugovorne obveze. Može se također dogoditi da imamo dozvolu sukladno važećim zakonima zadržati neke od Vaših Osobnih podataka kako bismo zadovoljili naše poslovne potrebe.

Gdje je to dostupno, naše web stranice imaju posebnu funkciju pomoću koje možete pregledavati i urediti Osobne podatke koje ste dostavili. Imajte u vidu da od naših registriranih potrošača zahtijevamo da potvrde svoj identitet (npr. ID za logiranje/adresa e-pošte, zaporka) prije nego pristupe ili izmjene informacije o svom nalogu. Ovo pomaže u sprječavanju neovlaštenog pristupa Vašem nalogu.

Nadamo se da ćemo uspješno odgovoriti na upite o načinu obrade Vaših Osobnih podataka. Međutim, ako imate neriješene nedoumice, imate pravo žalbe nadležnim tijelima za zaštitu podataka.

9. VAŠI IZBORI U VEZI S KORIŠTENJEM I OBJELODANJIVANJEM VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Mi se trudimo ponuditi vam izbore u svezi s Osobnim podacima koje nam dostavljate. Sljedeći mehanizmi vam omogućuju kontrolu nad Vašim Osobnim podacima:

Kolačići/slične tehnologije. Vašom suglasnošću upravljate putem (i) našeg rješenja za upravljanje suglasnošću ili (ii) Vašeg pregledatelja kako biste odbili sve ili neke kolačiće/slične tehnologije, ili kako bismo vas upozorili kada se isti koriste. Pogledajte Odjeljak 3 iznad.

Oglašavanje, marketing i promocije. Ako želite da Nespresso koristi Vaše Osobne podatke za promociju svojih proizvoda ili usluga, možete to naznačiti preko odgovarajućih polja za obilježavanje koja se nalaze na obrascu za registraciju ili odgovorima na pitanja postavljenim od strane naših trgovačkih demonstratora, CRC ili predstavnika u buticima. Ako odlučite da više ne želite primati takve obavijesti, možete se kasnije odjaviti od primanja obavijesti vezanih za marketing u bilo kom trenutku, prateći upute navedene u svakoj od tih obavijesti. Kako biste onemogućili marketinške obavijesti poslana od strane bilo kojeg medija, uključujući i društvene mreže trećih strana, možete se u bilo kom trenutku odjaviti logiranjem na web stranice/aplikacije ili društvene mreže trećih strana i prilagođavanjem Vaših korisničkih preferenci na Vašem nalogu tako što ćete obilježiti relevantna polja ili pozvati naš CRC. Imajte na umu da ćete, čak i ako odaberete da više ne primate marketinške obavijesti, i dalje primati administrativne obavijesti od nas, poput potvrdi narudžbi i drugih transakcija obavijesti o aktivnostima Vašeg naloga (npr. potvrde o kreiranju naloga, izmjene zaporki itd.) i druge važne objave koje se ne odnose na marketing.

Personalizacija (izvan mreže i na mreži): Kada to zahtjeva zakon, ako želite da Nespresso koristi Vaše Osobne podatke kako bi vam pružio personalizirano iskustvo/ciljano oglašavanje i sadržaj, možete to naznačiti preko odgovarajućih polja za obilježavanje koja se nalaze na obrascu za registraciju ili odgovorima na pitanja postavljenim od strane naših trgovačkih demonstratora, CRC ili predstavnika u buticima. Ako odlučite da više ne želite koristiti ovo, možete se odjaviti u bilo kom trenutku logiranjem na web stranice/aplikacije i prilagođavanjem Vaših korisničkih preferenci na Vašem nalogu tako što ćete obilježiti relevantna polja ili pozvati naš CRC.

Oglašavanje zasnovano na interesiranjima. Sklopili smo partnerstva s mrežama za oglašavanje i drugim pružateljima usluga oglašavanja („Pružatelji usluga oglašavanja“) koji vrše oglašavanje u naše ime i u ime drugih nepovezanih trgovačkih društava na Internetu. Neki od tih oglasa su prilagođeni Vašim interesiranjima na osnovu informacija prikupljenih na Nespresso stranicama ili na nepovezanim web stranicama tijekom vremena. Možete posjetiti www.aboutads.info/choices kako biste saznali više o ovakvim vrstama oglašavanja, kao i o tome kako da se odjavite od oglašavanja zasnovanog na interesima od trgovačkih društava koja sudjeluju u programu samoreguliranja Alijanse za digitalno oglašavanje („DAA“). Pored toga, možete se odjaviti od ove vrste oglašavanja i u mobilnim aplikacijama trgovačkih društava kojasudjeluju u AppChoices aplikaciji DAA tako što ćete preuzeti aplikaciju iz iOS ili Android prodavaonice aplikacija. Vi također možete zaustaviti prikupljanje podataka o točnoj lokaciji s mobilnog uređaja tako što ćete pristupiti postavkama usluge lokacije.

10. IZMJENE NAŠE OBAVIJESTI

Ako promijenimo način na koji rukujemo Vašim Osobnim podacima, ažurirat ćemo ovu Obavijest. Zadržavamo pravo izmjene naših praksi i ove obavijesti u bilo kom trenutku, te vas stoga molimo da često provjeravate da li postoje nova ažuriranja ili izmjene naše Obavijesti.

11. RUKOVATELJI PODATCIMA I KONTAKT

Kako biste postavljali pitanja ili komentirali ovu Obavijest i naše prakse vezane za privatnost, ili kako biste podnijeli pritužbu o našem usuglašavanju s važećim zakonima o privatnosti, molimo da nas kontaktirate na: cro.dataprivacy@sf1coffee.com ili nam pišite na adresu SF1 coffee, Zadarska ulica 80, Zagreb, Hrvatska ili pozovite naš CRC na0800 98 90 98.

Također možete kontaktirati našeg Službenika za zaštitu podataka putem e-pošte na: cro.dataprivacy@sf1coffee.com ili poštom na: SF1 coffee, Zadarska ulica 80, Zagreb, Hrvatska

Mi ćemo prihvatiti i istražiti svaku pritužbu o načinu na koji upravljamo Osobnim podacima (uključujući i pritužbu da smo prekršili Vaša prava predviđena važećim zakonima o privatnosti).

Rukovatelj podataka

Nestlé Nespresso SA

Avenue de Rhodanie 40, 1007 Lausanne,

Švicarska

Odgovorni za

Sve aktivnosti

 

Rukovatelj podataka

Nestlé Treasury International S.A.  7,

Rue Nicolas Bové  L - 1253 Luxembourg

Odgovorni za

Operacije platnih kartica vezane za web stranicu/aplikaciju.

Napomena: u određenim ograničenim slučajevima, drugi Nestlé ili Nespresso entitet može biti zadužen za obradu podataka s Vaše platne kartice.

 

Rukovatelji podataka

SF1 coffee d.o.o.

Zadarska ulica 80

Zagreb, Hrvatska

Odgovorni za

Sve aktivnosti

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci