Poštovani kupci, detaljnije informacije o radnom vremenu Nespresso butika nedjeljom pogledajte na linku  “Prodajna mjesta

 

 

Put do savršenstva

 

Savršena kava nije slučajnost. To znači da beskompromisno pomičemo granice na svakom stadiju dugog lanca vrijednosti, od stabla do šalice, s ciljem stvaranja naše Nespresso kave za Vaš potpuni užitak.

Savršena kava nije nešto što može biti prepušteno slučaju.

Savršeno uživanje u kavi nije slučajnost: ono mora biti namjerno stvoreno, dosljedno i bez kompromisa, šalicu po šalicu, živeći po našim načelima.

Na složenom putu od zrna do šalice postoje i brži i jeftiniji načini postupanja s kavom. Ali bolji način ne postoji.

Znajući da jedno neispravno zrnce može pokvariti cijelu seriju, preuzimamo kontrolu kvalitete do samog kraja - s posebnom posvećenošću detaljima na svakom koraku.

 
Testimonial

U našem AAA programu održivosti kvalitete, zajedno s našim uzgajateljima kave, učimo kako poboljšati njihove plantaže. Na kraju, uzgajatelji su ti koji najbolje razumiju biljku kave.

Huan Diego, Nespresso AAA Menadžer iz Kostarike

 

Često nas pitaju zašto naše kave zovemo Grand Cru?

 

Termin smo posudili iz svijeta vina jer je njime najlakše usporediti terminologiju kvalitete naše kave. U vinskoj industriji, termin Grand Cru se daje vinima najviše kvalitete.

Nespresso izbor počinje najboljim sirovinama koje možemo pronaći, jer samo najbolji početak obećava nevjerojatnu šalicu kave. Počinjemo podrijetlom kave posebne kvalitete koja zadovoljava stroge fizičke kriterije i specifične profile okusa, neophodne za stvaranje naše prepoznatljive Nespresso kave.

Odgovorni izvori imaju najbolji okus

Naš pristup zahtjeva još jednu razinu selektiranja koja se odnosi na održivost biljke kave i kave u cjelini.

Da bi se bavili pitanjem budućnosti kave, stvorili smo program Nespresso AAA Sustainable Quality™  2003 godine u suradnji sa neprofitnom udrugom Rainforest Alliance. Ovaj pristup omogućuje Nespresso-u zaštitu opskrbe kavom vrhunske kvalitete u budućnosti, dok uzgajivačima kave osigurava veći prihod i zaštitu okoliša. Ali naša posvećenost ide dalje od toga, radi se o dugoročnim odnosima i stalnoj vjernosti s uzgajivačima koji su u programu.

 
Testimonial

Naš sustav certificiranja pozitivno utječe na tisuće uzgajivača, obitelji i okoliš.

Chris Wille, predsjednik Rainforest Alliancea

Nespresso je posvećen

 

 Kvaliteti


Najkvalitetnija kava


Održivosti


Prirodno okruženje


Produktivnosti

Dugoročni odnosi s našim uzgajivačima
Izbor kvalitete s najboljih teroara

Plod stabla Coffea Rubiaceae, kava, raste u pojasu ekvatora.

Kao i vino, i dobra kava svoje značajke uzima iz svog teroara, i one su rezultat harmonije zemljišta, vremenskih uvjeta, sorte i nadmorske visine. Plod kave nazivamo "trešnja" jer zreli plod ima žarko crvenu boju i nalikuje na trešnju. Kao i kod svakog drugog voća, kava ima najbolji okus kad se bere potpuno zrela.

Trešnja je kavi kao grožđe vinu

Plodovi s istog drveta sazrijevaju različitom brzinom i zbog toga bi ih trebalo brati u različito vrijeme.

Kako bi se brali samo zreli plodovi, većina plodova kave koje Nespresso koristi, beru se ručno. Iako takav postupak zahtjeva više vremena i novaca, jamči najbolju kvalitetu. Zrna koja su zelena ili prezrela odmah su eliminirana.

Od francuske riječi "terre" (zemljište), teroar označuje definirano područje određene sredine, u kojima su slični uvjeti za uzgoj, nadmorska visina, sastav zemljišta i klima (temperatura, oborina, sunce, vlažnosti, itd.).


 

 
Nisu sva zrnca jednaka

Što je bolje klasiranje, to su konzistentnija zrnca... Što je ravnomjernije prženje, to je na kraju ujednačenija šalica kave.

Zaštita kvalitete kroz sve faze kave, od plantaže do šalice, zahtijeva od nas vršenja sustavne fizičke provjere i ponovne provjere okusa; prije pakiranja kave na mjestu podrijetla, prije transporta morskim ili zračnim putem, i opet po dolasku u Europu. Testiranje okusa (ili šalice) osigurava da je odabrana samo najbolja, najčišća kava.

Baš kao što proizvođač parfema zna harmoniju njegovih sastojaka, tako i naši majstori za miješanje kave stvaraju aromatične kompozicije.

Naše Nespresso kave razvijamo u kompoziciju mješavina poput čarobne alkemije. Nespresso degustatori kave su intenzivno obučeni, certificirani i recertificirani svaka 3 mjeseca zbog svoje sposobnosti identificiranja kvalitete. Senzorna procjena proteže se dalje od fizičkih atributa, povezujući okus s vrstama, teroar i njegu u uzgajanju.

U Švicarskoj razvijamo naše Nespresso kave u kompoziciju mješavina poput čarobne alkemije. Biramo specifična podrijetla kave zbog njihovih jedinstvenih značajki (aroma, okus, tijelo itd), kombinirajući sastojke u razmjerima dizajniranim ka poboljšanju njihove individualne briljantnosti.

 
Pročitajte više

Kao što proizvođač parfema zna harmoniju njegovih sastojaka, tako i naši majstori za miješanje kave razumiju transformaciju mirisa i okusa. Kako ove vještine prakticiramo više od 25 godina, stvaranje Nespresso kvalitete je umijeće, a ne slučajnost.

Suptilno miješanje sorti otkriva bogatstvo okusa, od kojih svaki doprinosi iznimnim značajkama. Dvije glavne komercijalne vrste kava, Arabica i Robusta, daju posebne značajke mješavini. Kava obje vrste mora proći fizičke, senzorne i održive testove standarda najvišeg reda.

Dok Arabica daje finoću, kiselost, jasnoću i eleganciju, Robusta daje težinu, tijelo, teksturu i arome čiste kave. Nespresso koristi između 90% i 95% Arabice s nekim Robustama kako bi začinili određene Nespresso kave ili stvorili jedinstvene značajke u drugima.

Testimonial 3

Za svaku kavu, Nespresso bira samo najbolja zrna na svijetu.

NESPRESSO STRUČNJAK ZA KVALITETU, Green coffee

 

Teroar-specifično prženje za teroar-specifične arome
 

Prženje i mljevenje su najvažnije faze u stvaranju Nespresso kave, jer tu otkrivamo pun okus i aromatični potencijal zrna zelene kave.

Pravilno prženje ovisi o omjeru vremena, temperature i drugih parametara koji najbolje odgovaraju mješavini, čime se omogućuje potpuno izražavanje značajki podrijetla.

Pročitajte više

Dok loše prženje može upropastiti najfiniju kavu, stručna tehnika izdvaja najbolje od svakog sastojka, balansirajući specifične značajke podrijetla i omogućujući svakoj kavi prikazivanje njene jedinstvene osobnosti. Zbog toga, Nespresso razvija specifičan prženi profil za svaku mješavinu.

Ovisno od tehnike prženja, ista kava može dati veoma različite rezultate. Poznavajući karakter naših zrnaca, pržimo svako s ciljem optimiziranja i maksimiziranja njegovog okusa. Podrijetlo, vrsta, isporuka, serija... Sve ove varijable utječu na prženje. Naše stručno razumijevanje osigurava postojanost kave, iz godine u godinu, bez obzira na sezonske fluktuacije.

Mljevenje po mjeri za optimalnu ekstrakciju

Na kraju, mljevenjem se omogućuje kavi osloboditi arome, što ga čini važnim korakom u pružanju iskustva Nespresso kave.

Zbog toga tehnika mljevenja optimizira kvalitetu ekstrakcije i kvalitetu kave u šalici. Kako se svaki tip kave ili mješavine ekstrahira drugačije, naš pristup mljevenju nije jednak, već se razlikuje, veoma je individualan i prilagođen kako bi se dobila najkvalitetnija šalica Nespresso kave.

 
 

Zadržavanje svježine: čuvamo arome za Vašu šalicu


Nespresso je stvorio hermetički zatvorenu aluminijsku kapsulu kao optimalan način za čuvanje svježine.

Dizajnirali smo aluminijske kapsule tako da njihova potpuna nepropusna sposobnost štiti oko 900 hlapljivih aroma kave. Hermetičko zatvaranje na ovaj način spriječava oksidiranje i garantira optimalnu svježinu kave. Od završetka prženja pa na dalje, sva prerada je u kontroliranoj atmosferi, kako kisik ne bi došao u dodir s kavom na putu k inkapsulaciji.

Pročitajte više

Materijal je također favoriziran jer se može reciklirati beskonačno mnogo puta i stoga, ne samo da odražava integritet kvalitete i okusa, već nije jednokratan resurs. U usporedbi s proizvodnjom primarnog aluminija, reciklaža aluminijskih proizvoda troši samo 5% energije i emitira samo 5% stakleničkih plinova. Dio naše vizije bio je da proširimo kapacitete iskorištenih kapsula za recikliranje na više od 80% krajem 2013., a cilj smo dostigli godinu dana prije planiranog.

U krajnjem koraku osiguranja kvalitete ka kupcu, procesu ekstrahiranja, sveobuhvatni sustav Nespresso kvalitete osigurava da gotove kapsule odgovaraju aparatima na način na koji pružaju sve okuse koji su pažljivo traženi, odabrani, prženi, mljeveni i pakirani... Drugim riječima, služi kao krajnji izraz svega što je prošlo do sad. Naši sustavi za spremanje kave funkcioniraju na pravoj temperaturi vode, pravoj količini i pravom pritisku za svaku Nespresso kavu, tako da se u šalicu isporučuje obećana kvaliteta.

Osim što čuva svježinu, aluminij se može reciklirati beskonačno mnogo puta. Nespresso Research & Development je imao za cilj osigurati da izabrani materijal ne samo očuva arome na kojima smo toliko radili, već i da je ekološki ispravan. U usporedbi s proizvodnjom primarnog aluminija, reciklaža aluminijskih proizvoda troši samo 5% energije i emitira samo 5% stakleničkih plinova.

Original linija kava

Cosi
Cosi
Volluto
Volluto
Capriccio
Capriccio
Volluto Decaffeinato
Volluto Decaffeinato

Ispirazione Italiana linija kava

Ispirazione Arpeggio Decaffeinato
Ispirazione Arpeggio Decaffeinato
Ispirazione Arpeggio
Ispirazione Arpeggio
Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato
Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato
Ispirazione Livanto
Ispirazione Livanto
Ispirazione Venezia
Ispirazione Venezia
Ispirazione Ristretto Italiano
Ispirazione Ristretto Italiano
Ispirazione Napoli
Ispirazione Napoli
Ispirazione Roma
Ispirazione Roma

Barista Creations linija kava

Chiaro
Chiaro
Corto
Corto
 Scuro
Scuro

Reviving origins linija kava

Master Origins linija kava

Peru Organic
Peru Organic
Colombia
Colombia
Nicaragua
Nicaragua
Indonesia
Indonesia
India
India

World Explorations linija kava

Shanghai Lungo
Shanghai Lungo
Buenos Aires Lungo
Buenos Aires Lungo
Vienna Lungo
Vienna Lungo
Tokyo Vivalto Lungo
Tokyo Vivalto Lungo
Stockholm Lungo
Stockholm Lungo
Cape Town Lungo
Cape Town Lungo
Istanbul
Istanbul
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro