Put do savršenstva
Savršena kava nije slučajnost. To znači da beskompromisno pomičemo granice na svakom stadiju dugog lanca vrijednosti, od stabla do šalice, s ciljem stvaranja naše Nespresso kave za Vaš potpuni užitak.
Savršeno uživanje u kavi nije slučajnost: ono mora biti namjerno stvoreno, dosljedno i bez kompromisa, šalicu po šalicu, živeći po našim načelima.
Na složenom putu od zrna do šalice postoje i brži i jeftiniji načini postupanja s kavom. Ali bolji način ne postoji.
Znajući da jedno neispravno zrnce može pokvariti cijelu seriju, preuzimamo kontrolu kvalitete do samog kraja - s posebnom posvećenošću detaljima na svakom koraku.

U našem AAA programu održivosti kvalitete, zajedno s našim uzgajateljima kave, učimo kako poboljšati njihove plantaže. Na kraju, uzgajatelji su ti koji najbolje razumiju biljku kave.
Huan Diego, Nespresso AAA Menadžer iz Kostarike
Često nas pitaju zašto naše kave zovemo Grand Cru?
Termin smo posudili iz svijeta vina jer je njime najlakše usporediti terminologiju kvalitete naše kave. U vinskoj industriji, termin Grand Cru se daje vinima najviše kvalitete.
Nespresso izbor počinje najboljim sirovinama koje možemo pronaći, jer samo najbolji početak obećava nevjerojatnu šalicu kave. Počinjemo podrijetlom kave posebne kvalitete koja zadovoljava stroge fizičke kriterije i specifične profile okusa, neophodne za stvaranje naše prepoznatljive Nespresso kave.
Naš pristup zahtjeva još jednu razinu selektiranja koja se odnosi na održivost biljke kave i kave u cjelini.
Da bi se bavili pitanjem budućnosti kave, stvorili smo program Nespresso AAA Sustainable Quality™ 2003 godine u suradnji sa neprofitnom udrugom Rainforest Alliance. Ovaj pristup omogućuje Nespresso-u zaštitu opskrbe kavom vrhunske kvalitete u budućnosti, dok uzgajivačima kave osigurava veći prihod i zaštitu okoliša. Ali naša posvećenost ide dalje od toga, radi se o dugoročnim odnosima i stalnoj vjernosti s uzgajivačima koji su u programu.

Naš sustav certificiranja pozitivno utječe na tisuće uzgajivača, obitelji i okoliš.
Chris Wille, predsjednik Rainforest Alliancea
Nespresso je posvećen

Kvaliteti
Najkvalitetnija kava

Održivosti
Prirodno okruženje

Produktivnosti
Dugoročni odnosi s našim uzgajivačima
Plod stabla Coffea Rubiaceae, kava, raste u pojasu ekvatora.
Kao i vino, i dobra kava svoje značajke uzima iz svog teroara, i one su rezultat harmonije zemljišta, vremenskih uvjeta, sorte i nadmorske visine. Plod kave nazivamo "trešnja" jer zreli plod ima žarko crvenu boju i nalikuje na trešnju. Kao i kod svakog drugog voća, kava ima najbolji okus kad se bere potpuno zrela.
Plodovi s istog drveta sazrijevaju različitom brzinom i zbog toga bi ih trebalo brati u različito vrijeme.
Kako bi se brali samo zreli plodovi, većina plodova kave koje Nespresso koristi, beru se ručno. Iako takav postupak zahtjeva više vremena i novaca, jamči najbolju kvalitetu. Zrna koja su zelena ili prezrela odmah su eliminirana.
Od francuske riječi "terre" (zemljište), teroar označuje definirano područje određene sredine, u kojima su slični uvjeti za uzgoj, nadmorska visina, sastav zemljišta i klima (temperatura, oborina, sunce, vlažnosti, itd.).
Što je bolje klasiranje, to su konzistentnija zrnca... Što je ravnomjernije prženje, to je na kraju ujednačenija šalica kave.
Zaštita kvalitete kroz sve faze kave, od plantaže do šalice, zahtijeva od nas vršenja sustavne fizičke provjere i ponovne provjere okusa; prije pakiranja kave na mjestu podrijetla, prije transporta morskim ili zračnim putem, i opet po dolasku u Europu. Testiranje okusa (ili šalice) osigurava da je odabrana samo najbolja, najčišća kava.
Baš kao što proizvođač parfema zna harmoniju njegovih sastojaka, tako i naši majstori za miješanje kave stvaraju aromatične kompozicije.
Naše Nespresso kave razvijamo u kompoziciju mješavina poput čarobne alkemije. Nespresso degustatori kave su intenzivno obučeni, certificirani i recertificirani svaka 3 mjeseca zbog svoje sposobnosti identificiranja kvalitete. Senzorna procjena proteže se dalje od fizičkih atributa, povezujući okus s vrstama, teroar i njegu u uzgajanju.
U Švicarskoj razvijamo naše Nespresso kave u kompoziciju mješavina poput čarobne alkemije. Biramo specifična podrijetla kave zbog njihovih jedinstvenih značajki (aroma, okus, tijelo itd), kombinirajući sastojke u razmjerima dizajniranim ka poboljšanju njihove individualne briljantnosti.
Kao što proizvođač parfema zna harmoniju njegovih sastojaka, tako i naši majstori za miješanje kave razumiju transformaciju mirisa i okusa. Kako ove vještine prakticiramo više od 25 godina, stvaranje Nespresso kvalitete je umijeće, a ne slučajnost.
Suptilno miješanje sorti otkriva bogatstvo okusa, od kojih svaki doprinosi iznimnim značajkama. Dvije glavne komercijalne vrste kava, Arabica i Robusta, daju posebne značajke mješavini. Kava obje vrste mora proći fizičke, senzorne i održive testove standarda najvišeg reda.
Dok Arabica daje finoću, kiselost, jasnoću i eleganciju, Robusta daje težinu, tijelo, teksturu i arome čiste kave. Nespresso koristi između 90% i 95% Arabice s nekim Robustama kako bi začinili određene Nespresso kave ili stvorili jedinstvene značajke u drugima.

Za svaku kavu, Nespresso bira samo najbolja zrna na svijetu.
NESPRESSO STRUČNJAK ZA KVALITETU, Green coffee
Teroar-specifično prženje za teroar-specifične arome
Prženje i mljevenje su najvažnije faze u stvaranju Nespresso kave, jer tu otkrivamo pun okus i aromatični potencijal zrna zelene kave.
Pravilno prženje ovisi o omjeru vremena, temperature i drugih parametara koji najbolje odgovaraju mješavini, čime se omogućuje potpuno izražavanje značajki podrijetla.
Dok loše prženje može upropastiti najfiniju kavu, stručna tehnika izdvaja najbolje od svakog sastojka, balansirajući specifične značajke podrijetla i omogućujući svakoj kavi prikazivanje njene jedinstvene osobnosti. Zbog toga, Nespresso razvija specifičan prženi profil za svaku mješavinu.
Ovisno od tehnike prženja, ista kava može dati veoma različite rezultate. Poznavajući karakter naših zrnaca, pržimo svako s ciljem optimiziranja i maksimiziranja njegovog okusa. Podrijetlo, vrsta, isporuka, serija... Sve ove varijable utječu na prženje. Naše stručno razumijevanje osigurava postojanost kave, iz godine u godinu, bez obzira na sezonske fluktuacije.
Na kraju, mljevenjem se omogućuje kavi osloboditi arome, što ga čini važnim korakom u pružanju iskustva Nespresso kave.
Zbog toga tehnika mljevenja optimizira kvalitetu ekstrakcije i kvalitetu kave u šalici. Kako se svaki tip kave ili mješavine ekstrahira drugačije, naš pristup mljevenju nije jednak, već se razlikuje, veoma je individualan i prilagođen kako bi se dobila najkvalitetnija šalica Nespresso kave.
Zadržavanje svježine: čuvamo arome za Vašu šalicu
Nespresso je stvorio hermetički zatvorenu aluminijsku kapsulu kao optimalan način za čuvanje svježine.
Dizajnirali smo aluminijske kapsule tako da njihova potpuna nepropusna sposobnost štiti oko 900 hlapljivih aroma kave. Hermetičko zatvaranje na ovaj način spriječava oksidiranje i garantira optimalnu svježinu kave. Od završetka prženja pa na dalje, sva prerada je u kontroliranoj atmosferi, kako kisik ne bi došao u dodir s kavom na putu k inkapsulaciji.
Materijal je također favoriziran jer se može reciklirati beskonačno mnogo puta i stoga, ne samo da odražava integritet kvalitete i okusa, već nije jednokratan resurs. U usporedbi s proizvodnjom primarnog aluminija, reciklaža aluminijskih proizvoda troši samo 5% energije i emitira samo 5% stakleničkih plinova. Dio naše vizije bio je da proširimo kapacitete iskorištenih kapsula za recikliranje na više od 80% krajem 2013., a cilj smo dostigli godinu dana prije planiranog.
U krajnjem koraku osiguranja kvalitete ka kupcu, procesu ekstrahiranja, sveobuhvatni sustav Nespresso kvalitete osigurava da gotove kapsule odgovaraju aparatima na način na koji pružaju sve okuse koji su pažljivo traženi, odabrani, prženi, mljeveni i pakirani... Drugim riječima, služi kao krajnji izraz svega što je prošlo do sad. Naši sustavi za spremanje kave funkcioniraju na pravoj temperaturi vode, pravoj količini i pravom pritisku za svaku Nespresso kavu, tako da se u šalicu isporučuje obećana kvaliteta.
Osim što čuva svježinu, aluminij se može reciklirati beskonačno mnogo puta. Nespresso Research & Development je imao za cilj osigurati da izabrani materijal ne samo očuva arome na kojima smo toliko radili, već i da je ekološki ispravan. U usporedbi s proizvodnjom primarnog aluminija, reciklaža aluminijskih proizvoda troši samo 5% energije i emitira samo 5% stakleničkih plinova.
Otkrijte širok asortiman Nespresso kava
Intenso linija kava
Ova mješavina kava različitog podrijetla odlikuje se intenzivnim značajkama, najbolje je služiti u malim šalicama, 25ml (Ristretto) i 40ml (Espresso).






Ristretto
Snažnog okusa i tijela, Ristretto kombinira najbolje južnoameričke Arabice, iz zemalja kao što su Kolumbija i Brazil, s odličnim istočnoafričkim Arabicama, poznatim po svojim citrusnim aromama i s dodirom Robuste za dodato uzbuđenje. Sporo odvojeno prženje zrnaca stvara kontrastne arome, koje spajaju suptilne voćne i kisele note, s intenzivno prženim i čokoladnim.

Dharkan
Ova mješavina Arabica iz Latinske Amerike i Azije u potpunosti otkriva svoj karakter zahvaljujući tehnici dugog prženja na niskoj temperaturi. Njena moćna osobnost otkriva intenzivne pržene note zajedno s daškom gorkog kakao praha i prženih žitarica, koji su izraženi u svilenkastoj i baršunastoj teksturi. U šalici stvara suptilan balans i ugodnu gorkost koja ostaje u ustima.

Kazaar
Odvažna mješavina koja obuhvaća Robuste iz Brazila i Gvatemale, posebno pripremljene za Nespresso, i posebno prženu Arabicu iz Južne Amerike, Kazaar je kava iznimne jačine. Njena snažna gorkost i note papra uravnotežene su punom i kremastom teksturom.

Arpeggio
Arpeggio dobiva svoj karakter i puno tijelo od mješavine Arabice iz Srednje i Južne Amerike. Dugo prženje omogućuje svakom aspektu razvitak u intenzivne arome, kombinirajući note kakaa i pržene note.

Roma
Suptilni balans između jakosti, finoće i punine, Roma se izdvaja po svojim drvenastim i prženim notama. Arabice iz Centralne i Južne Amerike u kombinaciji s Robustom su svijetlo pržene kako bi sačuvale delikatnu aromu mješavine. Roma je idealna kava za one koji žele kratak i blag espresso.
Espresso linija kava
Četiri mješavine predstavljene blagim, zaokruženim i balansiranim stilom istražuju paletu okusa. U njima treba uživati u šalici od 40ml (Espresso).





Livanto
Ova mješavina Arabice iz Centralne i Južne Amerike je srednje pržena kako bi izvukla zaokružene i veoma ujednačene arome. Izaziva miris svježe pržene kave sa prženim i karameliziranim notama.

Cosi
Mješavina Arabica iz Istočne Afrike, Centralne i Južne Amerike koja je svijetlo pržena kako bi se sačuvale citrusne note koje kreiraju karakter Cosi kave. Ova veoma osvježavajuća limunasta nota razvija se na laganom tijelu.

Volluto
Iznimnog mirisa, Volluto ima zaokruženo tijelo, s notama slatkog biskvita i laganim voćnim notama. Svijetlo pržena kombinacija Arabica iz Brazila i Kolumbije, omogućuje da se izrazi sva ljepota ove Nespresso kave.

Capriccio
Capriccio je espresso ujednačenih aroma, s blagom kiselosti i veoma karakterističnom notom žitarica. Sastoji se od Arabica iz Južne Amerike, uključujući Brazil, u idealnim razmjerima, i dodatkom svijetlo pržene Robuste.
Master Origin linija kava
Single Origin kava iz različitih zemalja, čiji prepoznatljivi karakteri proizlaze iz specifične obrade koju obavljaju lokalni uzgajatelji. Svaka se kava može piti kao Espresso ili Lungo.






Colombia
Master Origin Colombia s kasno branom Arabicom sadrži samo opranu kolumbijsku Arabicu s velikih nadmorskih visina. Da li možete osjetiti živahnu kiselost i nalet vinsko voćnih aroma? Njih dobiva zahvaljujući uzgajateljima koji su se usudili čekati duže da beru plodove.

Ethiopia
Ovo je najfinija etiopska Arabica - dekadentno aromatična. Ima aromu cvijeta naranče, ali bogate note džema od voća potječu od kave sušene na suncu u Master Origin Ethiopia kavi sa suho procesiranim Arabicama. Neprekidno ručno okretanje trešnje kave kako bi se osiguralo jednako sušenje zahtjeva veliku pozornost. A uzgajatelji iz Etiopije koriste ovu metodu dulje nego bilo tko drugi.

Nicaragua
Da je "Black Honey" obrada lak put do medene kave, svi bi je tako obrađivali. Ali na to se samo nekoliko uzgajatelja usuđuje. To je rijetka procedura, jer zahtjeva precizno praćenje. Master Origin Nicaragua sa ‘Black-Honey’obrađenom Arabica sadrži ovu kavu. Ona daje ovim Arabicama iz Nikaragve satenski glatku teksturu i slatke note žitarica.

India
Master Origin India s monsunskom Robustom dobija svoje intenzivne, drvenaste, začinjene arome od monsunske Robuste umješane u indijsku Arabicu. Monsunska kava je jedinstvena za jugozapadnu obalu Indije. Mjesecima monsunski vjetrovi kvase i suše zrnca. To imitira nekadašnje plovidbe do Europe.

Indonesia
Master Origin Indonesia s wet-hulled Arabicom je trka protiv kiše. Uzgajatelji sa Sumatre na ovaj način obrađuju svoju kavu zbog vlažne klime. Oni ljušte kavu dok je ona još uvijek meka i vlažna, jer se izložena zrnca brže suše. Ova metoda je njima jedinstvena i daje klasični indonežanski osku. - baršunasto pun, neobuzdano aromatičan s notama sušenog duhana.
Lungo linija kava
Četiri kave koje pružaju širok spektar profila i intenziteta okusa, specijalno dizajnirane za uživanje u visokoj čaši, 110ml.





Fortissio Lungo
Kao u doba jedrenjaka, zrnca indijske Malabar Arabice izložena su monsunskim vjetrovima nakon berbe kako bi se istaknuo njihov prepoznatljivi aromatični profil. Mi ih miješamo sa zrncima latinoameričke Arabice kako bi kreirali Lungo sa zaista intenzivnim karakterom. Ovaj Lungo punog tijela, bogate arome, izražava se divnim slatkim notama žitarica i pečenog slada te pruža ugodnu gorkost s izuzetnom punoćom na nepcu, zahvaljujući svojoj zaokruženosti i glatkoj teksturi.

Vivalto Lungo
Kompleksan a ujednačen spoj južnoameričkih Arabica koje se uzgajaju na velikoj nadmorskoj visini, među kojima su "Cerrado" iz Brazila i istočnoafrička Arabica. Vivalto Lungo kombinira pržene i suptilne cvjetne note. Odvojeno prženje zrnaca poboljšava karakter svakog podrijetla.

Envivo Lungo
Nespresso eksperti su posebno kreirali Envivo Lungo kao kavu za jutro. To je produljena kava koja stimulira osjetila kroz svoj visoki intenzitet i velikodušan karakter. Ova tamno pržena kava je mješavina prepoznatljive Arabice iz Indije s Robustom iz Meksika. U šalici otkriva svoj moćan karakter i puno tijelo, pržene note i bogate mirise koji podsjećaju na aromatično drvo i đumbir.

Linizio Lungo
Čista Arabica iz Južne Amerike, Linizio Lungo je dobro zaokružena mješavina brazilske i kolumbijske kave. Odvojeno prženje daje note žitarica i slada tipične za Burbon kave, dok zadržava svoj blagi i nježni karakter.
Decaffeinato linija kava
Prave Nespresso kave, svaka sa svojom bogatom aromom i prirodnim karakterima koji su očuvani kroz proces uklanjanja kofeina.





Ristretto Decaffeinato
Intenzivno pržena i bogatog okusa, Ristretto Decaffeinato ima isti snažan karakter i kontrastni okus kao i orginalni Ristretto. Izbor najboljih latinoameričkih i istočnoafričkih Arabica je profinjeno pomiješan s malo Robuste, koja je odvojeno pržena kako bi se stvorile suptilne voćne note ovog intenzivnog espressa punog tijela.

Arpeggio Decaffeinato
Tamno pržena i bogatog okusa, Arpeggio Decaffeinato odlikuje se jakim karakterom, intenzivnim tijelom i upadljivim notama kakaa kao i originalna Arpeggio kava. Izbor najboljih Arabica iz Južne i Centralne Amerike obogaćuje ovu mješavinu intenzivnim notama kakaa. Odvojeno prženje otkriva specifičnosti svakog podrijetla, pažljivo zaštićene tijekom procesa uklanjanja kofeina, koji čuva pravu prirodu kave, omogućivši nam održati aromatičnu jačinu i punoću mješavine.

Vivalto Lungo Decaffeinato
Kompleksna a ujednačena mješavina, Vivalto Lungo Decaffeinato ima isti bogat karakter kao i original Vivalto Lungo kava: pržene, lagano drvenaste note sa slatkim žitaričnim i suptilnim cvjetnim notama. To je čista mješavina Arabica nekoliko podrijetla uključujući Južnu Ameriku i istočnu Afriku. Aromatični profil ovih kava pažljivo je očuvan tijekom procesa uklanjanja kofeina, koji čuva pravu prirodu kave, omogućivši nam održati jakost i puninu njenih aroma.

Volluto Decaffeinato
Iznimno slatka i nježna, Volluto Decaffeinato ima iste bogate okuse i zaokruženo tijelo kao i originalna Volluto kava. Odabrana čista zrnca Arabice iz Južne Amerike se svijetlo i odvojeno prže kako bi se istaknule njihove specifičnosti i otkrile svježe, voćne note i note slatkog biskvita. Aromatični prifil ovih kava pažljivo je očuvan tijekom procesa dekofeiniziranja, koji čuva pravu prirodu kave, omogućujući nam održati jakost i puninu njenih aroma.
Variations linija kava
Tri gurmanske varijacije na bazi Livanto kave, obogaćene prirodnim aromama iznimne finoće. Najbolje služiti u malim šalicama, 40ml.




Ciocattino
S OKUSOM ČOKOLADE
Ciocattino je kava razvijena na bazi Livanto kave, mješavina Arabice iz Južne i Centralne Amerike sa zaokruženim i vrlo izbalansiranim aromama. Tamne i gorke čokoladne note stvaraju velikodušnu harmoniju s prženim notama Livanto kave. Bogata kombinacija koja podsjeća na kockicu tamne čokolade.

Caramelito
S OKUSOM KARAMELE
Caramelito je kava razvijena na bazi Livanto kave, mješavina Arabice iz Južne i Centralne Amerike sa zaokruženim i vrlo izbalansiranim aromama. Slatka nota karamele ublažava note prženog. Ovaj delikatni gurmanski spoj budi kremastu strukturu meke karamele.

Vanilio
S OKUSOM VANILIJE
Vanilio je kava razvijena na bazi Livanto kave, mješavina Arabice iz Južne i Centralne Amerike s zaokruženim i vrlo izbalansiranim aromama. Bogate i baršunaste arome vanilije suptilno se izražavaju u blagoj teksturi. Mješavina prepoznatljiva po svom punom okusu, beskrajno je nježna i svilenkasta na nepcu.