Autentično iskustvo ispijanja kave
Otkrijte Nespresso, gdje se kvalitetna kava isporučuje dodirom gumba. Uživajte u našim kavama u tri gurmanske aromatične vrste: intenzivna, ujednačena i voćna/cvjetna.
Limited Edition


AGED SUMATRA
Visoko oko planine Gajo, u provinciji Aceh na otoku Sumatra, farmeri prakticiraju metodu prerade zrna kave koja se zove giling basah, pri čemu se kava oljušti dok je još vlažna. Na ovaj način se u zrnu, kao rezultat, razvijaju bogati i moćni okusi i note. Od 2016. godine Nespresso zrna kave skladišti u vrećama od jute koje su prozračne. Zrna na ovaj način gube i dobivaju vlagu tokom smjene godišnjih doba i u skladu sa prirodnim ritmovima. Svakog dana, kava se istresa iz vreća, grabulja, okreće i ponovo pakira sljedećeg dana kako bi se osiguralo ritmično, kontinuirano sušenje i starenje. Spajanjem tradicionalne indonežanske tehnike mokrog ljuštenja sa našim pažljivim 5-godišnjim starenjem nastao je jedinstveni profil ove kave. Aged Sumatra je kava drvenastog, začinskog karaktera i neponovljive baršunaste teksture. Kava intrigira svojim elegantno složenim notama kakaa i slatke karamele.


Miami
Prošetajte ulicama Miamija i proći ćete pored desetina ventanita. Ovi 'mali prozori’ su poveznica sa Kubom; minijaturni kafići koji nude male zalogaje i kavu — kratki Cafecito ili veći Colado za ponijeti. Grad je mjesto susreta tradicija, a espresso World Explorations Miami je smjela mješavina zrna Arabike i Robuste koje to predstavljaju. Karipska Arabika se pridružuje latinoameričkim kavama, dajući autentičnost ovoj arhetipskoj šalici u kubanskom stilu.


Nicaragua La Cumplida Refinada
Nicaragua La Cumplida Refinada je drugo poglavlje Master Origin Nicaragua. Sa iste farme smještene u planinama oko Matagalpe dolaze zrna kave iste sorte Arabica Marsellesa. Ali primijenili smo nešto sasvim novo na njima. Razvili smo jedinstven proces nakon berbe, koristeći prirodnu fermentaciju kako bismo stvorili vrlo egzotičan okus crvenog voća. Jedinstveni prirodni kvasac dolazi u kontakt sa ubranom trešnjom kave, a majstori sa farme La Cumplida fino određuju vrijeme i temperaturu kako bi iz ovih zrna dobili samo najbolje note.
Nastojali smo proizvodnju kave učiniti još održivijom. Ne samo da eksperimentalni proces smanjuje potrošnju vode za polovinu, već se i 20 farmi sa kojih uzimamo zrna kave brinu o agrošumarstvu i mogu se pohvaliti održivim uzgojem drveća. Dug period berbe osigurao je neprekidan rad za mnoge radnike, a cijeli projekt je stvorio stotine radnih mjesta za ljude u regiji koji upravljaju procesom fermentacije i sušenjem trešanja u dva koraka.
WORLD EXPLORATIONS


Cape Town Envivo Lungo


Shanghai Lungo


Tokyo Vivalto Lungo


Vienna Linizio Lungo
REVIVING ORIGINS


Amaha awe Uganda


KAHAWA YA CONGO
Kongo ima dugu tradiciju kave, ali politička nestabilnost obeshrabrila je većinu farmera i zaustavila njenu proizvodnju. Danas Kongo tek počinje koristiti svoj pun potencijal, sa proizvodnjom više od 10 puta manjom u odnosu na susjednu Ugandu. Veći dio proizvedenih zrna čini Robusta (oko 80%), ali i Arabika pokazuje veliki potencijal jer su obale jezera Kivu izuzetan terroir za uzgajanje visokokvalitetne kave. Vulkansko tlo daje hranljive sastojke poput fosfora i kalija, a njegova drenaža olakšava rast i razvoj Arabika.
Kahawa ya Congo je naša prva organska kava iz linije Reviving Origins. Implementacijom AAA programa i organskog certifikata pokrenuli smo projekt za primjenu klimatski pametne proizvodnje kroz rasadnike, jačanje organske prakse i razvoj znanja koja dijelimo sa lokalnim proizvođačima radi poboljšanja kvalitete kave u cjelini.
ISPIRAZIONE ITALIANA


Ispirazione Firenze Arpeggio Decaffeinato


Ispirazione Firenze Arpeggio


Ispirazione Genova Livanto


Ispirazione Napoli


Ispirazione Palermo Kazaar


Ispirazione Ristretto Italiano


Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato


Ispirazione Venezia
Barista Creations


Scuro


Caramel Creme Brulee


Chiaro


Cocoa Truffle


Corto


Vanilla Éclair
Master Origins


Colombia
Master Origin Colombia s kasno branom Arabicom sadrži samo opranu kolumbijsku Arabicu s velikih nadmorskih visina. Da li možete osjetiti živahnu kiselost i nalet vinsko voćnih aroma? Njih dobiva zahvaljujući uzgajateljima koji su se usudili čekati duže da beru plodove.
Intenzitet
6 ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬜⬜⬜⬜⬜⬜
Gorčina
3 ⚫⚫⚫⚪⚪
Kiselost
4 ⚫⚫⚫⚫⚪
Tijelo
3 ⚫⚫⚫⚪⚪
Prženje
3 ⚫⚫⚫⚪⚪
Veličina šalice
Espresso 40 ml
Lungo 110 ml
Aromatični profil
Voćni
Aromatične note
Voćno-vinske


Ethiopia
Ovo je najfinija etiopska Arabica - dekadentno aromatična. Ima aromu cvijeta naranče, ali bogate note džema od voća potječu od kave sušene na suncu u Master Origin Ethiopia kavi sa suho procesiranim Arabicama. Neprekidno ručno okretanje trešnje kave kako bi se osiguralo jednako sušenje zahtjeva veliku pozornost. A uzgajatelji iz Etiopije koriste ovu metodu dulje nego bilo tko drugi.


India
Master Origin India s monsunskom Robustom dobija svoje intenzivne, drvenaste, začinjene arome od monsunske Robuste umješane u indijsku Arabicu. Monsunska kava je jedinstvena za jugozapadnu obalu Indije. Mjesecima monsunski vjetrovi kvase i suše zrnca. To imitira nekadašnje plovidbe do Europe.
Intenzitet
11 ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬜
Gorkost
5 ⚫⚫⚫⚫⚫
Kiselost
1 ⚫⚪⚪⚪⚪
Tijelo
4 ⚫⚫⚫⚫⚪
Prženje
4 ⚫⚫⚫⚫⚪
Veličina šalice
Lungo 110 ml
Espresso 40 ml
Aromatični profil
Intenzivan
Aromatične note
Začinjene


Indonesia
Master Origin Indonesia s wet-hulled Arabicom je trka protiv kiše. Uzgajatelji sa Sumatre na ovaj način obrađuju svoju kavu zbog vlažne klime. Oni ljušte kavu dok je ona još uvijek meka i vlažna, jer se izložena zrnca brže suše. Ova metoda je njima jedinstvena i daje klasični indonežanski osku. - baršunasto pun, neobuzdano aromatičan s notama sušenog duhana.


Nicaragua
Da je "Black Honey" obrada lak put do medene kave, svi bi je tako obrađivali. Ali na to se samo nekoliko uzgajatelja usuđuje. To je rijetka procedura, jer zahtjeva precizno praćenje. Master Origin Nicaragua sa ‘Black-Honey’obrađenom Arabica sadrži ovu kavu. Ona daje ovim Arabicama iz Nikaragve satenski glatku teksturu i slatke note žitarica.
0


Caramel Creme Brulee


Cocoa Truffle


Vanilla Éclair


Scuro


Chiaro


Corto
4


Ethiopia
Ovo je najfinija etiopska Arabica - dekadentno aromatična. Ima aromu cvijeta naranče, ali bogate note džema od voća potječu od kave sušene na suncu u Master Origin Ethiopia kavi sa suho procesiranim Arabicama. Neprekidno ručno okretanje trešnje kave kako bi se osiguralo jednako sušenje zahtjeva veliku pozornost. A uzgajatelji iz Etiopije koriste ovu metodu dulje nego bilo tko drugi.
5




Nicaragua La Cumplida Refinada
Nicaragua La Cumplida Refinada je drugo poglavlje Master Origin Nicaragua. Sa iste farme smještene u planinama oko Matagalpe dolaze zrna kave iste sorte Arabica Marsellesa. Ali primijenili smo nešto sasvim novo na njima. Razvili smo jedinstven proces nakon berbe, koristeći prirodnu fermentaciju kako bismo stvorili vrlo egzotičan okus crvenog voća. Jedinstveni prirodni kvasac dolazi u kontakt sa ubranom trešnjom kave, a majstori sa farme La Cumplida fino određuju vrijeme i temperaturu kako bi iz ovih zrna dobili samo najbolje note.
Nastojali smo proizvodnju kave učiniti još održivijom. Ne samo da eksperimentalni proces smanjuje potrošnju vode za polovinu, već se i 20 farmi sa kojih uzimamo zrna kave brinu o agrošumarstvu i mogu se pohvaliti održivim uzgojem drveća. Dug period berbe osigurao je neprekidan rad za mnoge radnike, a cijeli projekt je stvorio stotine radnih mjesta za ljude u regiji koji upravljaju procesom fermentacije i sušenjem trešanja u dva koraka.


Nicaragua
Da je "Black Honey" obrada lak put do medene kave, svi bi je tako obrađivali. Ali na to se samo nekoliko uzgajatelja usuđuje. To je rijetka procedura, jer zahtjeva precizno praćenje. Master Origin Nicaragua sa ‘Black-Honey’obrađenom Arabica sadrži ovu kavu. Ona daje ovim Arabicama iz Nikaragve satenski glatku teksturu i slatke note žitarica.
6






Colombia
Master Origin Colombia s kasno branom Arabicom sadrži samo opranu kolumbijsku Arabicu s velikih nadmorskih visina. Da li možete osjetiti živahnu kiselost i nalet vinsko voćnih aroma? Njih dobiva zahvaljujući uzgajateljima koji su se usudili čekati duže da beru plodove.
Intenzitet
6 ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬜⬜⬜⬜⬜⬜
Gorčina
3 ⚫⚫⚫⚪⚪
Kiselost
4 ⚫⚫⚫⚫⚪
Tijelo
3 ⚫⚫⚫⚪⚪
Prženje
3 ⚫⚫⚫⚪⚪
Veličina šalice
Espresso 40 ml
Lungo 110 ml
Aromatični profil
Voćni
Aromatične note
Voćno-vinske


7


AGED SUMATRA
Visoko oko planine Gajo, u provinciji Aceh na otoku Sumatra, farmeri prakticiraju metodu prerade zrna kave koja se zove giling basah, pri čemu se kava oljušti dok je još vlažna. Na ovaj način se u zrnu, kao rezultat, razvijaju bogati i moćni okusi i note. Od 2016. godine Nespresso zrna kave skladišti u vrećama od jute koje su prozračne. Zrna na ovaj način gube i dobivaju vlagu tokom smjene godišnjih doba i u skladu sa prirodnim ritmovima. Svakog dana, kava se istresa iz vreća, grabulja, okreće i ponovo pakira sljedećeg dana kako bi se osiguralo ritmično, kontinuirano sušenje i starenje. Spajanjem tradicionalne indonežanske tehnike mokrog ljuštenja sa našim pažljivim 5-godišnjim starenjem nastao je jedinstveni profil ove kave. Aged Sumatra je kava drvenastog, začinskog karaktera i neponovljive baršunaste teksture. Kava intrigira svojim elegantno složenim notama kakaa i slatke karamele.


KAHAWA YA CONGO
Kongo ima dugu tradiciju kave, ali politička nestabilnost obeshrabrila je većinu farmera i zaustavila njenu proizvodnju. Danas Kongo tek počinje koristiti svoj pun potencijal, sa proizvodnjom više od 10 puta manjom u odnosu na susjednu Ugandu. Veći dio proizvedenih zrna čini Robusta (oko 80%), ali i Arabika pokazuje veliki potencijal jer su obale jezera Kivu izuzetan terroir za uzgajanje visokokvalitetne kave. Vulkansko tlo daje hranljive sastojke poput fosfora i kalija, a njegova drenaža olakšava rast i razvoj Arabika.
Kahawa ya Congo je naša prva organska kava iz linije Reviving Origins. Implementacijom AAA programa i organskog certifikata pokrenuli smo projekt za primjenu klimatski pametne proizvodnje kroz rasadnike, jačanje organske prakse i razvoj znanja koja dijelimo sa lokalnim proizvođačima radi poboljšanja kvalitete kave u cjelini.
8


Amaha awe Uganda


Indonesia
Master Origin Indonesia s wet-hulled Arabicom je trka protiv kiše. Uzgajatelji sa Sumatre na ovaj način obrađuju svoju kavu zbog vlažne klime. Oni ljušte kavu dok je ona još uvijek meka i vlažna, jer se izložena zrnca brže suše. Ova metoda je njima jedinstvena i daje klasični indonežanski osku. - baršunasto pun, neobuzdano aromatičan s notama sušenog duhana.


Ispirazione Venezia
9


Miami
Prošetajte ulicama Miamija i proći ćete pored desetina ventanita. Ovi 'mali prozori’ su poveznica sa Kubom; minijaturni kafići koji nude male zalogaje i kavu — kratki Cafecito ili veći Colado za ponijeti. Grad je mjesto susreta tradicija, a espresso World Explorations Miami je smjela mješavina zrna Arabike i Robuste koje to predstavljaju. Karipska Arabika se pridružuje latinoameričkim kavama, dajući autentičnost ovoj arhetipskoj šalici u kubanskom stilu.


Ispirazione Firenze Arpeggio


Ispirazione Firenze Arpeggio Decaffeinato
10


Cape Town Envivo Lungo


Ispirazione Ristretto Italiano


Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato
11


India
Master Origin India s monsunskom Robustom dobija svoje intenzivne, drvenaste, začinjene arome od monsunske Robuste umješane u indijsku Arabicu. Monsunska kava je jedinstvena za jugozapadnu obalu Indije. Mjesecima monsunski vjetrovi kvase i suše zrnca. To imitira nekadašnje plovidbe do Europe.
Intenzitet
11 ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬜
Gorkost
5 ⚫⚫⚫⚫⚫
Kiselost
1 ⚫⚪⚪⚪⚪
Tijelo
4 ⚫⚫⚫⚫⚪
Prženje
4 ⚫⚫⚫⚫⚪
Veličina šalice
Lungo 110 ml
Espresso 40 ml
Aromatični profil
Intenzivan
Aromatične note
Začinjene
12


Ispirazione Palermo Kazaar
13


Caramel flavoured coffee

