“Poštovani, kako biste na vrijeme zaprimili Vaš Nespresso paket, molimo planirajte svoje narudžbe u skladu sa predstojećim neradnim danima. Hvala! Detalji
Podrijetlo
Savršena kava nije slučajnost. To znači da beskompromisno pomičemo granice na svakom stadiju dugog lanca vrijednosti, od stabla do šalice, s ciljem stvaranja naše Nespresso kave za Vaš potpuni užitak.
Odakle dolazi Nespresso kava?

.png)
























































Papua New Guinea
Voćna i sa notama džema
Što leži u korijenu istaknutog Q certifikata ove kave? Jedinstvenost Master Origins Papua Nova Gvineja možemo pratiti već od njenog izuzetnog teroara. Dugo izolirana zahvaljujući svojoj ekstremnoj topografiji, sa udaljenim Zapadnim planinama do kojih je ipak stigao moderni svijet i donio plemenite stare sorte Arabika, a to su vrste Tipica, Burbon i Arusha koje su prve zasađene i još uvijek vladaju plodnim tlom doline Vagi.
Ali kvalitetna vrsta Arabike sama po sebi ne garantira posebnost kave. Uzgajana od strane malih farmera u hladovini, kava ima koristi od prirodnog i pažljivog uzgoja. Postoji kratak interval između berbe trešanja i odvajanja zrna iz pulpe prije nego što dođe do pogoršanja kvalitete, a transport kave preko udaljenih i neravnih terena do mjesta prerade nije mali podvig. Zrna prolaze kroz dugi proces fermentacije prije nego što se osuše na suncu. Zrna se nekoliko tjedana odmoraju i stabiliziraju. Čuvana na niskim temperaturama na obroncima planine Highlands, duže zadržavaju svoju medenu slatkoću.

AGED SUMATRA
DRVENASTA I BARŠUNASTA
Visoko oko planine Gajo, u provinciji Aceh na otoku Sumatra, farmeri prakticiraju metodu prerade zrna kave koja se zove giling basah, pri čemu se kava oljušti dok je još vlažna. Na ovaj način se u zrnu, kao rezultat, razvijaju bogati i moćni okusi i note. Od 2016. godine Nespresso zrna kave skladišti u vrećama od jute koje su prozračne. Zrna na ovaj način gube i dobivaju vlagu tokom smjene godišnjih doba i u skladu sa prirodnim ritmovima. Svakog dana, kava se istresa iz vreća, grabulja, okreće i ponovo pakira sljedećeg dana kako bi se osiguralo ritmično, kontinuirano sušenje i starenje. Spajanjem tradicionalne indonežanske tehnike mokrog ljuštenja sa našim pažljivim 5-godišnjim starenjem nastao je jedinstveni profil ove kave. Aged Sumatra je kava drvenastog, začinskog karaktera i neponovljive baršunaste teksture. Kava intrigira svojim elegantno složenim notama kakaa i slatke karamele.

Miami
PRŽENA SA NOTAMA PAPRA
Prošetajte ulicama Miamija i proći ćete pored desetina ventanita. Ovi 'mali prozori’ su poveznica sa Kubom; minijaturni kafići koji nude male zalogaje i kavu — kratki Cafecito ili veći Colado za ponijeti. Grad je mjesto susreta tradicija, a espresso World Explorations Miami je smjela mješavina zrna Arabike i Robuste koje to predstavljaju. Karipska Arabika se pridružuje latinoameričkim kavama, dajući autentičnost ovoj arhetipskoj šalici u kubanskom stilu.

Forest Black
ZAČINJENA I DRVENASTA
Krošnja drveća skriva kavu FOREST BLACK kako bi zaštitila okus skriven u svakom zrnu. Otkrijte ovu mješavinu kava uzgojenih u hladu, iz Kolumbije i šire. Začinjeni espresso, njegove egzotične drvene note odvode Vas u šumu i slave njezinu magiju i bezvremenost.

Nicaragua La Cumplida Refinada
VOĆNA I SLATKA
Nicaragua La Cumplida Refinada je drugo poglavlje Master Origin Nicaragua. Sa iste farme smještene u planinama oko Matagalpe dolaze zrna kave iste sorte Arabica Marsellesa. Ali primijenili smo nešto sasvim novo na njima. Razvili smo jedinstven proces nakon berbe, koristeći prirodnu fermentaciju kako bismo stvorili vrlo egzotičan okus crvenog voća. Jedinstveni prirodni kvasac dolazi u kontakt sa ubranom trešnjom kave, a majstori sa farme La Cumplida fino određuju vrijeme i temperaturu kako bi iz ovih zrna dobili samo najbolje note.
Nastojali smo proizvodnju kave učiniti još održivijom. Ne samo da eksperimentalni proces smanjuje potrošnju vode za polovinu, već se i 20 farmi sa kojih uzimamo zrna kave brinu o agrošumarstvu i mogu se pohvaliti održivim uzgojem drveća. Dug period berbe osigurao je neprekidan rad za mnoge radnike, a cijeli projekt je stvorio stotine radnih mjesta za ljude u regiji koji upravljaju procesom fermentacije i sušenjem trešanja u dva koraka.

Istanbul
Sa voćnom notom i nagovještajem badema
Gusti, baršunasti karakter World Explorations Istanbul Espresso je moderno odavanje počasti drevnoj tradicionalnoj turskoj metodi pripreme kave u divnoj mesinganoj ili bakrenoj posudi za kavu sa dugom ručkom koja se zove džezva i ibrik. Okuse najstarije tradicije kuhanja kave oslikavaju zrna indijske Robuste. Arabike iz Etiopije pričaju priču o tome kako je kava prvi put krenula i otputovala iz Afrike. Ove kave se spajaju kako bi donijele složen profil – gorčine i kiselosti, divljeg voća i prženih nota.
Ova intenzivna kava ostavlja samo jednu stvar za poželjeti - njeno kombiniranje sa slatkim okusom turskog ratluka.

Paris
Žitarična i biskvitna sa naznakama citrusnih nota
Iako je za terase pariških kafea specifično „ filozofiranje“, jedno pitanje nije za diskusiju - kategorički je prihvaćeno da ovaj grad svjetlosti ima kulturu kafea kao nijedan drugi. World Explorations Paris Espresso je kava iz klasičnog pariškog kafea, prilagođena suvremenim ukusima. Naša mješavina kombinira svijetlo prženu Arabiku sa primjesama visokokvalitetne Robuste kako bi pružila složene okuse i delikatnu gorčinu, uz suptilnu citrusnu osvježavajuću notu zaslađenu mekom notom žitarica i biskvita.
Dizajniran tako da se može ekstrahirati kao Espresso ili Lungo, World Explorations Paris je za svakog posjetitelja kafea. Ako bi ova šalica sjedila preko puta Vas za stolom, to bi bio jedan dobar sugovornik— World Explorations Paris Espresso je isti kao i atmosfera koju stvara. Upotpunite uživanje u kavi uz tart, svježi kroasan ili uz dodatak toplog mlijeka.

Rio de Janeiro
Sa notama začinskog bilja
Kada ste najveći svjetski proizvođač kave, ponosite se svojim proizvodom. World Explorations Rio de Janeiro Espresso je kreativna interpretacija brazilske Cafezinho kave, mješavina brazilskih Arabika.
Okusi kave variraju u ovoj prostranoj zemlji i to oslikava složenost naše mješavine. Skupili smo zrna iz okruga Cerrado, regije Espirito Santo, i poznatu sortu Burbon iz regije Minas Gearis. Ovom mješavinom slavimo neke od najboljih brazilskih regija, kultnu metodu obrade zrna i nadaleko poznatu raznolikost.
U šalici ove kave osjetit ćete note oraha, sandalovine, ružmarina i timijana koje odražavaju strast i duh koji se kriju iza kave Carioca i kafe iz Rio de Janeira.
Tamno prženje ove mješavine i pun, gorak, prženi karakter pozivaju na dodavanje šećera ili čak produžavanje kave istom količinom tople vode ( a la carioca) .

Buenos Aires Lungo
SLATKA I ŽITARIČNA

Stockholm Fortissio Lungo
BOGATA I PUNA

Shanghai Lungo
VOĆNA I PROFINJENA

Tokyo Vivalto Lungo
KOMPLEKSNA I UJEDNAČENA

Amaha awe Uganda
DRVENASTA I CVIJETNA

Ispirazione Genova Livanto
ZAOKRUŽENA I UJEDNAČENA

Ispirazione Roma
PUNA I UJEDNAČENA

Ispirazione Palermo Kazaar
IZUZETNO INTENZIVNA I SIRUPASTA

Ispirazione Firenze Arpeggio Decaffeinato
INTENZIVNA I KREMASTA

Ispirazione Firenze Arpeggio
INTENZIVNA I KREMASTA

Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato
MOĆNA I DRUGAČIJA

Ispirazione Ristretto Italiano
MOĆNA I DRUGAČIJA

Ispirazione Napoli
IZUZETNO TAMNA I KREMASTA

Ispirazione Venezia
UJEDNAČENA I PUNOG TIJELA

Corto
ZA VRLO INTENZIVNE KAVE SA MLIJEKOM

Chiaro
ZA SLATKE I NJEŽNE KAVE SA MLIJEKOM

Scuro
ZA INTENZIVNE ALI UJEDNAČENE KAVE SA MLIJEKOM

Vanilla Éclair
ZAOKRUŽENA I DELIKATNA

Cocoa Truffle
ZAOKRUŽENA I DELIKATNA

Caramel Creme Brulee
ZAOKRUŽENA I DELIKATNA

Nicaragua
SLATKA I HARMONIČNA
Da je "Black Honey" obrada lak put do medene kave, svi bi je tako obrađivali. Ali na to se samo nekoliko uzgajatelja usuđuje. To je rijetka procedura, jer zahtjeva precizno praćenje. Master Origin Nicaragua sa ‘Black-Honey’obrađenom Arabica sadrži ovu kavu. Ona daje ovim Arabicama iz Nikaragve satenski glatku teksturu i slatke note žitarica.

India
INTENZIVNA I ZAČINJENA
Master Origin India s monsunskom Robustom dobija svoje intenzivne, drvenaste, začinjene arome od monsunske Robuste umješane u indijsku Arabicu. Monsunska kava je jedinstvena za jugozapadnu obalu Indije. Mjesecima monsunski vjetrovi kvase i suše zrnca. To imitira nekadašnje plovidbe do Europe.
Intenzitet
11 ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬜
Gorkost
5 ⚫⚫⚫⚫⚫
Kiselost
1 ⚫⚪⚪⚪⚪
Tijelo
4 ⚫⚫⚫⚫⚪
Prženje
4 ⚫⚫⚫⚫⚪
Veličina šalice
Lungo 110 ml
Espresso 40 ml
Aromatični profil
Intenzivan
Aromatične note
Začinjene

Volluto
SLATKA I LAGANA
Iznimnog mirisa, Volluto ima zaokruženo tijelo, s notama slatkog biskvita i laganim voćnim notama. Svijetlo pržena kombinacija Arabica iz Brazila i Kolumbije, omogućuje da se izrazi sva ljepota ove Nespresso kave.

Capriccio
BOGATA I PREPOZNATLJIVA
Capriccio je espresso ujednačenih aroma, s blagom kiselosti i veoma karakterističnom notom žitarica. Sastoji se od Arabica iz Južne Amerike, uključujući Brazil, u idealnim razmjerima, i dodatkom svijetlo pržene Robuste.
Samo najbolji uvjeti i najprikladniji okoliš vode do savršene šalice kave.
Pođite na put kroz ekvatorsko područje zemlje, gdje voće egozičnog stabla Coffea Rubiaceae, žarko crvene boje, preuzima svoj karakter iz svog teroara, svog podneblja.
Podrijetlo i vrste
Okus Nespresso kave ovisi od njene mješavine i teroara.

Mješavine
Različiti tipovi Arabice i Robuste

Teroar
Nadmorska visina, sastav zemljišta i klima

U našem AAA programu održivosti kvalitete, zajedno s našim uzgajivačima kave učimo kako poboljšati njihove plantaže. Na kraju, uzgajivači su oni koji najbolje razumiju biljku kave.
HUAN DIEGO, Nespresso AAA mendžer iz Kostarike
Vjerujemo da svaka šalica Nespresso kave ima potencijal ne samo pružiti trenutak zadovoljstva našim potrošačima, već i obnoviti, dopuniti i oživjeti ekološke i ljudske resurse. Program "Positive cup" utemeljen je na stalnom usavršavanju i inovativnim rješenjima za održivost kako bi se stvorio pozitivni utjecaj u lancu vrijednosti od uzgajivača kave do Nespresso potrošača. To je naša misija ka održivoj potrošnji prema članovima našeg kluba.
Naše ambicije i ciljevi za 2020:
- 100% održivi izvori kave
- 100% odgovorno upravljanje aluminijem
- 100% smanjenje ispuštanja ugljika