Podrijetlo
Savršena kava nije slučajnost. To znači da beskompromisno pomičemo granice na svakom stadiju dugog lanca vrijednosti, od stabla do šalice, s ciljem stvaranja naše Nespresso kave za Vaš potpuni užitak.
Odakle dolazi Nespresso kava?






























Colombia
VOĆNA I VIBRANTNA
Master Origin Colombia s kasno branom Arabicom sadrži samo opranu kolumbijsku Arabicu s velikih nadmorskih visina. Da li možete osjetiti živahnu kiselost i nalet vinsko voćnih aroma? Njih dobiva zahvaljujući uzgajateljima koji su se usudili čekati duže da beru plodove.

Ethiopia
CVJETNA I BISTRA
Ovo je najfinija etiopska Arabica - dekadentno aromatična. Ima aromu cvijeta naranče, ali bogate note džema od voća potječu od kave sušene na suncu u Master Origin Ethiopia kavi sa suho procesiranim Arabicama. Neprekidno ručno okretanje trešnje kave kako bi se osiguralo jednako sušenje zahtjeva veliku pozornost. A uzgajatelji iz Etiopije koriste ovu metodu dulje nego bilo tko drugi.

Nicaragua
SLATKA I HARMONIČNA
Da je "Black Honey" obrada lak put do medene kave, svi bi je tako obrađivali. Ali na to se samo nekoliko uzgajatelja usuđuje. To je rijetka procedura, jer zahtjeva precizno praćenje. Master Origin Nicaragua sa ‘Black-Honey’obrađenom Arabica sadrži ovu kavu. Ona daje ovim Arabicama iz Nikaragve satenski glatku teksturu i slatke note žitarica.

India
INTENZIVNA I ZAČINJENA
Master Origin India s monsunskom Robustom dobija svoje intenzivne, drvenaste, začinjene arome od monsunske Robuste umješane u indijsku Arabicu. Monsunska kava je jedinstvena za jugozapadnu obalu Indije. Mjesecima monsunski vjetrovi kvase i suše zrnca. To imitira nekadašnje plovidbe do Europe.

Indonesia
BOGATA I DRVENASTA
Master Origin Indonesia s wet-hulled Arabicom je trka protiv kiše. Uzgajatelji sa Sumatre na ovaj način obrađuju svoju kavu zbog vlažne klime. Oni ljušte kavu dok je ona još uvijek meka i vlažna, jer se izložena zrnca brže suše. Ova metoda je njima jedinstvena i daje klasični indonežanski osku. - baršunasto pun, neobuzdano aromatičan s notama sušenog duhana.

Volluto Decaffeinato
SLATKA I LAGANA
Iznimno slatka i nježna, Volluto Decaffeinato ima iste bogate okuse i zaokruženo tijelo kao i originalna Volluto kava. Odabrana čista zrnca Arabice iz Južne Amerike se svijetlo i odvojeno prže kako bi se istaknule njihove specifičnosti i otkrile svježe, voćne note i note slatkog biskvita. Aromatični prifil ovih kava pažljivo je očuvan tijekom procesa dekofeiniziranja, koji čuva pravu prirodu kave, omogućujući nam održati jakost i puninu njenih aroma.

Cosi
BLAGA I DELIKATNO PEČENA
Mješavina Arabica iz Istočne Afrike, Centralne i Južne Amerike koja je svijetlo pržena kako bi se sačuvale citrusne note koje kreiraju karakter Cosi kave. Ova veoma osvježavajuća limunasta nota razvija se na laganom tijelu.

Volluto
SLATKA I LAGANA
Iznimnog mirisa, Volluto ima zaokruženo tijelo, s notama slatkog biskvita i laganim voćnim notama. Svijetlo pržena kombinacija Arabica iz Brazila i Kolumbije, omogućuje da se izrazi sva ljepota ove Nespresso kave.

Capriccio
BOGATA I PREPOZNATLJIVA
Capriccio je espresso ujednačenih aroma, s blagom kiselosti i veoma karakterističnom notom žitarica. Sastoji se od Arabica iz Južne Amerike, uključujući Brazil, u idealnim razmjerima, i dodatkom svijetlo pržene Robuste.
Samo najbolji uvjeti i najprikladniji okoliš vode do savršene šalice kave.
Pođite na put kroz ekvatorsko područje zemlje, gdje voće egozičnog stabla Coffea Rubiaceae, žarko crvene boje, preuzima svoj karakter iz svog teroara, svog podneblja.
Podrijetlo i vrste
Okus Nespresso kave ovisi od njene mješavine i teroara.

Mješavine
Različiti tipovi Arabice i Robuste

Teroar
Nadmorska visina, sastav zemljišta i klima

U našem AAA programu održivosti kvalitete, zajedno s našim uzgajivačima kave učimo kako poboljšati njihove plantaže. Na kraju, uzgajivači su oni koji najbolje razumiju biljku kave.
HUAN DIEGO, Nespresso AAA mendžer iz Kostarike
Vjerujemo da svaka šalica Nespresso kave ima potencijal ne samo pružiti trenutak zadovoljstva našim potrošačima, već i obnoviti, dopuniti i oživjeti ekološke i ljudske resurse. Program "Positive cup" utemeljen je na stalnom usavršavanju i inovativnim rješenjima za održivost kako bi se stvorio pozitivni utjecaj u lancu vrijednosti od uzgajivača kave do Nespresso potrošača. To je naša misija ka održivoj potrošnji prema članovima našeg kluba.
Naše ambicije i ciljevi za 2020:
- 100% održivi izvori kave
- 100% odgovorno upravljanje aluminijem
- 100% smanjenje ispuštanja ugljika